Младежкият национал Лъчезар Котев е едно от новите попълнения на

...
Младежкият национал Лъчезар Котев е едно от новите попълнения на
Коментари Харесай

Ново попълнение на Арда: Клубът е перфектното място за развитие

Младежкият национал Лъчезар Котев е едно от новите попълнения на Арда за новия сезон. Той идва от отбора на Витоша Бистрица, където е играл последните три години, а преди този момент е носил фланелката на Септември и Оборище. Част е от младежкия народен тим до 21г., за който има 6 мача и едно попадение. Котев даде изявление за клубния уебсайт и за ARDATV.

- Лъчо здравей, ти си към този момент повече от месец в тима на Арда, тренираш дружно с твоите съотборници, по какъв начин се чувстваш?
- Здравейте на всички почитатели на Арда, добре се усещам. Много добре ме одобриха в тима момчетата и в този момент се готвим за новия сезон.

- Свикна ли с ситуацията?
- Да привикнах, извънредно бързо се приобщих към отбора и привикнах с условията, както на треньора, по този начин и на момчетата към мен.

- Как ти се отрази тази пандемия от ковид, Арда бе тимът, който пръв вкара онлайн тренировки, допускам си видял?
- Да гледах ги. Ами подготвях се в къщи, аз тогава още играех във Витоша Бистрица, където също имахме стратегия за самостоятелни тренировки. Мисля, че се оправих добре.

- С кой от тима се познаваше преди да дойдеш и успяхте ли към този момент да станете едно цяло?
- Като цяло с съвсем всички момчета се познавам от мачовете, които сме играли, само че със Светослав Ковачев се познаваме по-добре, защото сме били дружно в националния тим, и с Коконов също се познавам преди да дойда в Арда.

- Какво ти е усещането за тима, сега сте на лагер в Разлог?
- Впечатлението ми е доста положително, разчита се единствено на български момчета, млади футболисти, задачите са високи, и за един млад футболист като мен, това е съвършеното място за развиване.

- Ти изигра няколко контроли с Арда, прави ми усещане, че когато вземеш топката обичаш ексцентрични отигравания, да изведеш твой съотборник в дълбочина зад защитата на другия тим. Това ли е твоят жанр на игра?
- Ами да, зависи от обстановката обичам да изострям офанзивата и да давам предимство в предни позиции. Не всякога става, само че е хубаво да се пробват такива ексцентрични неща.

- Ти си от футболно семейство, разкажи кой те възпламени по футбола?
- Моята татко ме възпламени по футбола. Още от дребен може ни на 3-4 години съм почнал да упражнявам в детската градина, по-късно той ме заведе в Левски на Герена, и от там стартира моят път във футбола.

- Налагането на български играчи може би е един нов модел в българския футбол. Не единствено в Арда само че и в другите тимове, тъй като с чужденци, които идват за една две години, и взимат едни огромни пари, няма да се случат нещата?
- Ами да, съгласно мен е извънредно време клубовете да се извърнат към българските футболисти, тъй като в школите има много положителни футболисти и е време да се даде късмет на тях. Виждаме на какво равнище е българският футбол, и съгласно мен, това е тъй като в последните години се залагаше повече на чужденци, които са недоказани, идват единствено да взимат високи заплати, не се раздават на терена. Според мен българските момчета могат да се оправят доста по-добре.

- Кой е твоят кумир за футболист?
- Зинедин Зидан е футболистът, от който съм се възхищавал от дребен. Сега ми харесва стилът на игра на Пауло Дибала.

- Какъв е Лъчезар Котев отвън терена?
- Ами Лъчезар Котев отвън терена, обичам да се развличам, излизам с другари, също по този начин изучавам. Това е общо взето за мен отвън терена, нямам доста време за странични неща около футбола, само че когато имам опция, както споделих обичам да излизам с моята другарка и другитe ми другари.

- Какво ще кажеш на почитателите на Арда, които с неспокойствие чакат новия сезон?
- Искам да поканя всички последователи на Арда, когато отпадне тази карантина да дойдат на новия стадион, тъй като виждаме какво украшение е направено. Това е доста добре както за Кърджали, по този начин и за футбола в района. Надявам се, че при първа опция стадионът ще се изпълни и всички ще дойдат да ни поддържат.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР