Младежкият екип Европа търси своите нови кандидати за посланици на

...
Младежкият екип Европа търси своите нови кандидати за посланици на
Коментари Харесай

ЕК търси български студенти за работа в евроструктурите у нас

Младежкият екип Европа търси своите нови претенденти за посланици на Еврокомисията у нас. Изискванията са те да са студенти сред 18 и 25 година с интерес към работа в евроструктурите. Те ще имат задачата да коментират изгодите и правата ни като жители на Европа, разясни Нова тв.

Програма започва през 2011 година и през нея към този момент са минали към 180 доброволци. Сред тях са Яна и Драган.

„ Най-важното, което получих като член на екип Европа е опцията да разпростра своята креативност и да упражня отговорностите, които ми се дават, в дейности, които могат да окажат значими резултати и на моите близки другари, познати, както и на жители, които срещнахме от разнообразни градове и краища на България ”, показа Яна Младенова.

Програмата включва екип от млади доброволци с готовност да придобият познания и умения и да ги споделят с жителите на страната.

„ Младежкият екип Европа е ужасно място в което имаме шанса да се срещнем с работата на Европейския съюз и в частност на Европейската комисия. Да се свържем с жителите в България от най разнообразни целеви и възрастови групи. Благодарение на тази една година в Европейската комисия съумях да затвърдя проевропейската си позиция и да се убедя още повече, че Европа прави доста за нас ”, сподели Драган Загорски.

„ Възможността оказва помощ за в бъдеще. Едновременно с това доброволческата работа им разрешава да пътуват и по този начин да основат доста контакти и да натрупат скъп професионален опит ”, уточни ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Цветан Кюланов.

Крайният период за записване е 4 ноември, а всичко се случва онлайн - в уеб страницата на Европейската комисия. Полезна информация може да се открие в обществените мрежи на комисията.

„ Процесът по кандидатстване не е сложен, само че се изисква човек да бъде убеден и ясно да следва концепциите си. Аз съм един добър образец за студент, който не се образова в сферата нито на европеистиката, нито на интернационалните връзки. Въпреки това съумях да покажа своя капацитет, тъй че да бъда призната в екипа ”, прибавя Яна.

„ В екипа вземат участие хора от разнообразни браншове и разнообразни градове на България ”, разкри Драган.

Длъжността е обвързвана с разнообразни начинания, забавни пътувания и навестяване на учебни заведения за показване на опцията.

„ Искам да поканя всички да аплайват и да се срещнат с процедурата. Има задоволително време, работата е доста забавна и сигурно няма да съжаляват ”, показа Кюланов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР