Младежкият дом в Ловеч ще придобие нова визия и функции.

...
Младежкият дом в Ловеч ще придобие нова визия и функции.
Коментари Харесай

Младежкият дом в Ловеч ще придобие нова визия и функции

Младежкият дом в Ловеч ще придобие нова визия и функционалности. Това ще стане след приключването на план за над 5,7 милиона лв., който Община Ловеч осъществя по оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
 Българска телеграфна агенция
Това съобщи  инж. Петър Деков, шеф на Дирекция „ Проекти, стратегии и вложения “. Сградата се разгръща на над две хиляди квадратни метра застроена повърхност и е ситуирана в остарелия квартал на града „ Вароша “.

Северозападното крило е издигнато през 1975 година, а през 1989 година се построява още едно крило. През годините в нея са се сключвали бракове, приютявала е доста танцови сформира и обединения. В нея е имало концертни и репетиционни зали, съблекални, канцеларии, сладкарница, складови пространства.
 Българска телеграфна агенция
Времето обаче оставя своя отпечатък и тя става все по-малко използваема, което постанова реализацията на плана за преустрояване и цялостна реорганизация. „ Проектът за Младежкия дом планува промени в разпределението на всички етажи, отделяне на няколко функционални зони и подзони, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване и на налична среда и доставка на обзавеждане и съоръжение за другите зони “, уточни Деков.

По думите му ще бъдат обособени зони за Регионалния исторически музей, които ще включват осем музейни зали, административна част, лаборатория, фондохранилища и други обслужващи пространства. Ще има и Детски интерактивен център „ Пътуване през вселената “. Той ще е предопределен за игра на закрито и намерено с мултифункционална зона за STEAM образование.
 Българска телеграфна агенция
Ще има и фондохранилище и експозиционна зала за художествени произведения на Художествена изложба „ Проф. Теофан Сокеров “. Ще бъдат обособени и три танцови зали, зала за културни събития и прожекционни зали за срещи. В някогашния Младежки дом ще има и кафе-сладкарница и търговски обект.

Деков изясни още, че този е обект е последният от Инвестиционната стратегия на Община Ловеч от Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване. Строително-монтажните работи се извършват в период.
 Българска телеграфна агенция
Завършен е напълно покривът на постройката. Монтирана е по-голямата част от дограмата и се извършват дейностите по пробутване на нови съоръжения, както и вътрешни ремонтни действия и градивно подсилване.

" Проектът би трябвало да завърши до 4 декември 2023 година ", сподели още инж. Петър Деков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР