Младежки общински съвет /МОС/ се сформира днес в Сливен след

...
Младежки общински съвет /МОС/ се сформира днес в Сливен след
Коментари Харесай

Ванеса Иванова е новият младежки кмет в Сливен 

Младежки общински съвет /МОС/ се образува през днешния ден в Сливен след малко спиране.Инициативата е част от дейностите на сливенския Младежки дом, ориентирани към развиването и ползите на младежите.

Събитието се организира в зала „ Май “. Повече от 50 младежи на възраст от 13 до 30 години от общината учредиха своя Младежки съвет и избраха новия юношески кмет. Това е Ванеса Иванова от Профилирана филантропична гимназия „ Дамян Дамянов “. Тя бе определена с 32 гласа. Младежкият общински съвет съумя да излъчи собствен ръководител. Това е Тодор Марлов от Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “. Те получиха знака на МОС от зам.кмета по филантропичните действия Пепа Чиликова. Тя поздрави всички за присъединяване, силата и ентусиазма.

От името на кмета Стефан Радев ги увери, че Общината ще продължи да поддържа положителните решения, дела, а концепциите, потребностите и гласът на младежите, ще останат измежду целите на екипа на градоначалника.

„ Вярвам, че вашата интензивност ще продължи и ще бъде образец за цялата ни общественост. Заедно можем да създадем доста повече за Сливен. Искам да ви пожелая да сте здрави, мъдри, да отстоявате себе си и да останете правилни на идеята, в която вярвате! На добър час! “, съобщи Чиликова.

Сред формалните посетители на събитието бяха още общинският консултант Лидия Димитрова, почетният юношески кмет в интервала 2003-2005 година Венета Драганова, които връчиха значки на излъчените ръководители на непрекъснатите комисии към МОС. Присъстваха и инж. Анастас Кънев – координатор на Гражданска самодейност „ Ти си Сливен “, както и някогашни ръководители на МОС.



В рамките на днешното събитие се организира и първо съвещание на Общото заседание на Младежкия съвет. На него беше признат нов Устав, по който ще се работи през мандат 2023-2024 година. Бяха образувани и петте непрекъснати комисии:

- екология и запазване на околната среда, здравословен метод на живот;

- медии и връзки с обществеността, Неправителствени организации и бизнес;

- спорт и свободно време, личностно развитие;

- изкуство, просвета и историческо наследство;

- обществени действия, доброволчество, планова политика.

Разпределени съгласно ползите си, младежите ще работят в петте комисии, ще дискутират по разнообразни проблеми и провокации, ще търсят решения, ще възнамеряват и провеждат най-различни събития и акции от младежи за младежи. В 7-дневен период ще бъде образуван и екипът на новия юношески кмет.



Вече 20 години Младежкият общински съвет съществува под една или друга форма – като съвет, парламент. През 2013 година минава в Областен детски съвет – народен пилотен план, в който взе участие и Сливенска област. От началото до през днешния ден главният му фокус е ориентиран към младежите – да им дава опция да градят умения, да вземат участие интензивно в живота на общината и района си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР