Младежки интеграционен клуб ще отвори врати в началото на месец

...
Младежки интеграционен клуб ще отвори врати в началото на месец
Коментари Харесай

Младежки интеграционен клуб отваря врати през юни във Варна

Младежки интеграционен клуб ще отвори порти при започване на месец юни в морската ни столица.

Той ще бъде основан благодарение на дейни младежи, доброволци към Фондация " Обществен дарителски фонд за Варна “. В Интеграционният клуб  ще се включат към 20 младежи,  голяма част от които от украински бежански фамилии. 

Опитни  фасилитатори и психолози в границите на три месеца  ще работят с младежите, изпитващи провокации в социализацията.

Младежкият клуб ще сътвори безвредно пространство за шерване и даване на психо-социална поддръжка на младежи от Украйна, които са се записали в локални учебни заведения.

Българските и украински младежи ще се събират дружно, ще дискутират тематики, които ги вълнуват и  опциите, които Варна предлага  за ангажиране със спорт и доброволчество в свободното им време. Те ще създадат дружно късометражен видео филм с послания за мир.

Инициативата е част от Проект " Обединени за мир “, финансиран посредством Фондация Чарлз Стюарт Мот по Програмата Глобални предизвикателства-местни решения, ръководена от Академията за развиване на филантропията в Полша. " Funded by the C.S. Mott Foundation under the Global Challenges Local Solutions Program run by the Academy for the Development of Philanthropy in Poland, under Agreement No 5/ GCLS “.

В рамките на плана ще бъде основан и информативен уебсайт за достъпа до здравни и обществени услуги и  до пазара на труда на украински жители, живеещи във Варна и района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР