Младежката организация на БСП във Варна направи дарение на Центъра

...
Младежката организация на БСП във Варна направи дарение на Центъра
Коментари Харесай

Социалисти от Варна направиха дарение за деца с увреждания

Младежката организация на Българска социалистическа партия във Варна направи подаяние на Центъра за настаняване от фамилен вид в с. Тополи, къща С, която е част от Комплекс за обществени услуги за деца и младежи. С финансовата поддръжка на ръководителя на парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов е закупена Универсална система за странично позициониране. Тя е извънредно нужна за три от 11-те деца от 3 до 13 години, настанени в центъра.

„ Благодарение на този апарат на невралгично повредените деца ще може да се сменя позицията на тялото и главата, ще бъде допустимо подпомагането на терапевтите в спомагателните занимания с тях “, разясниха експертите от Центъра.

Използването на системата усъвършенства контрола на главата, координацията и функционалността на ръцете, дава спомагателни благоприятни условия за позициониране на детето.

Капацитетът на Центъра за настаняване от фамилен вид – с. Тополи е 14 места. Към сегашния миг има настанени 11 деца на възраст от 3 до 13 година За тях се грижат екип от детегледачи, помощник-възпитател, психолог, здравна сестра и началник. Децата посещават обществени услуги в общността – детски градини, дневни центрове, учебни заведения, според от техните потребности. През свободното време за децата се провеждат разнообразни мероприятия в Центъра и отвън него – празнуване на рождени дни, визити на зоологическа градина, делфинариум, детски ъгъл и така нататък

​Настанените деца са с голям брой увреждания в друга степен, диагнозите са ДЦП, аутизъм, епилепсия и друга степен на умствена назадничавост. Голяма част от тях се нуждаят от профилирани столове и разнообразни уреди за рехабилитация.

От Комплекса за обществени услуги за деца и младежи изрекоха откровена признателност на младежката организация на Българска социалистическа партия и на народния представител Борислав Гуцанов за обезпечаването на уреда, който е от изключителна значимост за естественото действие на децата в ЦНСТ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР