Младежката организация на БЧК в Троян, която е създадена преди

...
Младежката организация на БЧК в Троян, която е създадена преди
Коментари Харесай

Младежите от БЧК в Троян с акция в подкрепа на семействата на починали от COVID-19

Младежката организация на БЧК в Троян , която е основана преди една година, означи своя рожден ден с акция " Ангели " . Тя е за фамилиите на умряли от COVID-19 локални поданици , сподели пред Българска телеграфна агенция доброволката Валентина Даскалова, която е и основен специалист в отдел " Социална и здравна политика " в Община Троян.

По думите й концепцията на младежите е да поддържат с внимание фамилиите на хора, умряли от ковид тази година, като им подарят с благопожелание за Весела Коледа и знак за съпричастност едно направено от хартия и декорирано ангелче. " Символиката е, да одобряват, че това ангелче е духът на техния умрял непосредствен и той е с тях по време на празниците ", уточни Даскалова.

Децата са изработили 120 ангелчета , които са изпратили по пощата или са оставили на адресите на фамилиите на умрелите през годината от ковид 111 поданици на общината.

" Избягвали сме персоналния контакт с околните, просто до вратата, в пощенската кутия, с цел да има някакъв миг на магнетизъм. Да възпроизведем символиката на ангела, който е нематериалност, а не вещественост. Този жест мисля, че би докоснал сърцата на хората и би ги стоплил ", сподели още Валентина Даскалова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР