Младежката безработица в много страни от Евросъюза остава проблем, призна

...
Младежката безработица в много страни от Евросъюза остава проблем, призна
Коментари Харесай

Александър Винтерщайн: Младежката безработица в много страни от Евросъюза остава проблем

Младежката безработица в доста страни от Евросъюза остава проблем, призна представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн. Той сподели това след известието за понижаването на безработицата в Европейския съюз и еврозоната през февруари. Винтерщайн призна също по този начин, че това би могло да помогне на антиевропейски настроените партии на изборите за Европейски парламент следващата година:

„ няма никакво подозрение, че равнищата на младежката безработица са не допустими високи. Самият Юнкер сподели, че това един от най- сериозните проблеми с които би трябвало да се оправим. Първо място това би трябвало да създадат страните членки, комисията прави всичко допустимо на Европейско равнище за ди им помогне и без подозрение тази безработица няма да направи младежите по въодушевени към Европа. “ - предизвести представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн.

Според оповестените през вчерашния ден данни на Евростат, през февруари равнището на безработица в 28-те страни от Европейския съюз се е намалило до ново 10-годишно дъно от 7,1%, а в еврозоната - до най-ниското равнище от края на 2008 година от 8,5%.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР