Младежката безработица в Китай е достигнала почти 20 процента -

...
Младежката безработица в Китай е достигнала почти 20 процента -
Коментари Харесай

Младежката безработица в Китай е рекордно висока

Младежката безработица в Китай е достигнала съвсем 20 % - в никакъв случай преди толкоз доста млади китайци не са бил без работа. Само тази година 10,7 милиона абитуриенти излизат на пазара на труда, а изпадналата в рецесия стопанска система не може да им предложи задоволително квалифицирани позиции.

Тъй като китайската стопанска система се бори сега с доста проблеми: радикалните ограничения против разпространяването на ковид трайно забавиха икономическото развиване от началото на годината. Масовите локдауни в доста градове като Шанхай доведоха до застой, възобновяване от който става доста постепенно.

Целите за напредък наподобяват непостижими

Негативно въздействие оказва и секторът на недвижимите парцели - потребителите са станали по-предпазливи с разноските. Оборотът в търговията на дребно се усили през юли с 2,7 %, което е доста по-бавно спрямо времето преди пандемията. Според специалистите икономисти потреблението с дял от 60 % в Брутният вътрешен продукт е най-големият мотор на китайската стопанска система. Но вътрешното търсене остава едва, а и поради тактиката за " нулев коронавирус " известни туристически дестинации непрекъснато се оказват в локдаун.

Промишленото произвеждане в Китай също е повишено по-слабо - с 3,8 %. Затова се допуска, че поставената от държавното управление цел за напредък от 5,5 на 100 тази година надали ще може да бъде реализирана. Експертите считат и, че въведеното от Централната банка понижение на лихвите - за да се редуцират фирмените разноски за обслужване на заемите, с цел да се поддържа конюнктурата - надали ще даде стремежи резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР