Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика организира курсове за начинаещи.

...
Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика организира курсове за начинаещи.
Коментари Харесай

Стартират безплатни курсове по електроника, микроконтролери и роботика във Варна

Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика провежда курсове за начинаещи. Занятията започват през октомври и се осъществят с финансовата поддръжка на Община Варна по Програма,,Варна – Европейска младежка столица 2017 ”.

Курсовете са ориентирани към деца сред 5 и 12 клас, а образованието е гратис.

Курсът по електроника, микроконтролери и роботика ще ви запознае по забавен и занимателен метод с програмирането и потреблението на микроконтролери в роботиката. Като платформа се употребява известният и елементарно наличен контролер Arduino Uno R3, благодарение на който курсистите ще схванат правилото на работа на една микроконтролерна система и нейните благоприятни условия.

Курсът по електроника, микроконтролери и роботика за начинаещи се състои от 12 занятия, всяко по 120 минути, провеждани събота и неделя. Учебният материал ще бъде поднесен по елементарен и прелестен метод, съгласуван с възрастта на участниците. Всяко образователно занятие  включва доктрина и процедура, като се натъртва на практическите занимания.

Всеки участник ще има разполагаем личен компютър, микроконтролерна система, набор от датчици и опцията да сглоби самичък свое лично устройство. В края на програмата, участниците ще могат да изпитат своите роботи в съревнование.

За повече информация и записвания: www.vb-electronics.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР