Младежите постигат впечатляващи резултати и това ги амбицира да се

...
Младежите постигат впечатляващи резултати и това ги амбицира да се
Коментари Харесай

Две несебърски момчета смайват света с постиженията си по английски и математика

Младежите реализират впечатляващи резултати и това ги окуражи да се развиват още

Две несебърски момчета провокираха същински възторг в Несебър, откакто реализираха изключителни достижения по британски език и математика.

Седмокласникът Йоан Дашев отбрани интернационалния документ Cambridge English C1, макар че за това равнище се явяват зрелостници и кандидат-студенти. Учителят му по британски език Георги Русев споделя, че Йоан от дълго време се състезава с по-големите и най-хубавите.
 Иван Дашев  Сертификат Cambridge English C1
Притежанието на документ C1 Advanced удостоверява, че владеете езика на доста високо равнище и можете да го употребявате освен в ежедневни обстановки, само че и за образование в университет, както и за ефикасна връзка на професионално ниво.  Успешното преодоляване на това равнище значи, че можете с убеденост да участвате в работни срещи, университетски образования и семинари. Повече от 9000 просветителни институции, компании и държавни служби по света одобряват C1 Advanced като доказателство за достижения на високо равнище в проучването на британски език.

Така Йоан може да избере страна, лицей (университет, специалност) и да ревизира за кои специалности може да кандидатства със документа.

Тази година Йоан Дашев приключи Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в град Свети Влас. Към момента е решил да продължи образованието си в България, макар многото благоприятни условия за англоезични страни.

Несебърлията Керем Хазим пък отвя конкуренцията при присъединяване си на международното съревнование по ментална аритметика в Анталия, Турция (WAMAS-2023). 7-годишното надарено момче досега е спечелило десетки надпревари в своята възрастова група, по тази причина трябваше да се включи в по-горна група на равнище експерти. Това не му попречи да запише отличен резултат и да реши 170 задания в рамките единствено на 10 минути.

Керем, който тази година приключи първи клас в несебърското учебно заведение „ Любен Каравелов “, умножава и дели трицифрени цифри за секунди. За нежната си възраст показва изключителна непримиримост, която му оказва помощ да печели съревнование след съревнование. Конкретно в Анталия (5-6 юли 2023 г.) Керем Хазим пребори конкуренцията на деца от Азербайджан, Турция, Египет, Казахстан, Молдова, Румъния, Русия, Саудитска Арабия, Йордания, Узбекистан, ОАЕ, Кувейт, Киргизстан, Ирак, Палестина, Ливан и други
  Керем взема присъединяване и в онлайн олимпиадата Sama Global
Зехра (майката на дребния шампион) споделя, че това е първо присъствено съревнование. Керем е отпътувал с поддръжката на Гражданско съдружие „ Напред Несебър “.

Дни след успеха в Анталия  Керем взема присъединяване в онлайн олимпиадата Sama Global, в която записва оптимален резултат и печели 1000 точки от 1000 вероятни. Състезава се още веднъж на равнище експерт.

През март т.г., на друго мощно интернационално съревнование в Москва, Керем изкарва рекордните 1700 точки, като съумява да задмине всички 773 участници в категориите от 5 до 12 година!

През ноември и декември несебърлията е поканен да взе участие на международни надпревари по ментална аритметика в Дубай и Тайланд. „ Ако имаме спонсор, ще участваме. В противоположен случай няма по какъв начин “, споделя майката на ученика.

Участието в международните надпревари по ментална аритметика е огромна мотивация, носи незаменима наслада от успеха и заслужена горделивост за участниците, техните родители и всички българи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР