Младежите от Молдова споделиха, че с удоволствие биха се върнали

...
Младежите от Молдова споделиха, че с удоволствие биха се върнали
Коментари Харесай

Ученици от Молдова завършиха лингвистичен курс в Русенския университет

Младежите от Молдова споделиха, че на драго сърце биха се върнали в Русе като студенти

На тържествена гала по случай завършването на обичайния едноседмичен лингвистичен курс за възпитаници и учители от Молдова, област Тараклия, ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белоев връчи на учениците и на техните учители документи за приключено образование.

За поредна година възпитаници и техните учители бяха на едноседмично образование по лингвистична процедура в Русенския университет. Академичното управление се беше погрижило с изключение на за интензивния курс на образование и за богата културно-историческа стратегия за запознаване с град Русе и покрайнините. Заедно с ас. доктор Веселка Радева от катедра „ Български език, литература, история и изкуство “, обучаемите посетиха някои от емблематичните места в града, като Историческия музей, Еко музея, както и историческите забележителности в покрайнините на Русе – крепостта Червен и Басарбовския скален манастир.

Обучението по български език бе извършено от преподавателите гл. ас. доктор Ния Пенева и ас. доктор Мария Стефанова, които споделиха отличното си усещане от езиковите знания на учениците и богатия им речник.

С учителите доцент доктор Мира Душкова организира занятия по методика на образованието по литература. Гостите останаха извънредно впечатлени от интерактивните способи, посредством които работят университетските преподаватели.

Тази година броят на учениците, приключили езиковия курс, е петдесет, като групата се състои от представители на разнообразни учебни заведения. Младежите описаха с наслада и признателност за претърпяното и споделиха, че на драго сърце биха се върнали в Русе и като студенти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР