Младежите от кауза отГОворните“ в Горна Оряховица се присъединяват към

...
Младежите от кауза отГОворните“ в Горна Оряховица се присъединяват към
Коментари Харесай

„отГОворните“ от Горна Оряховица се включват в кампанията на Омбудсмана „Великден за всеки“

Младежите от идея „ отГОворните “ в Горна Оряховица се причисляват към третото издание на националната акция „ Великден за всеки “ – „ Дари празник на баба и дядо “, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Те ще бъдат доброволци в събирането на храна за възрастни хора, което ще се организира на 23, 24 и 25 март и 30 и 31 март и 1 април в Горна Оряховица. В тези дни сред 18:00 и 20:00 ч. в магазините на „ Кауфланд “ и „ Лидл “ всеки жител ще може да остави артикули, които да бъдат дарени на нуждаещи се възрастни хора в навечерието на християнския празник.

В акцията ще се одобряват пакетирани ориз, леща, фасул, брашно, олио, макарони, бисквити и сухи пасти, шоколадови произведения, захар и консерви.

Разпределянето на събраните хранителни артикули ще се извърши взаимно с Домашния обществен патронаж в Горна Оряховица, който обслужва 320 души в общината.

„ отГОворните “ канят и повече техни връстници да се включат в самодейността. Освен донори на храна, те могат да бъдат и доброволци в организирането на акцията на локално равнище. Всеки искащ да се включи, може да се свърже с „ отГОворните “ през фейсбук-страницата им като остави имената си и телефонен номер за връзка.

В третото издание на „ Великден за всеки “ още веднъж ще се набират парични средства и хранителни артикули за възрастните хора, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. В предходните две издания, акцията събра близо 1 млн. лв. и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.
Паричните дарения се набират посредством:
Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF
SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Оn-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК – www.redcross.bg
Информация за акцията можете да намерите на уеб страницата на Омбудсмана: www.ombudsman.bg

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР