Младежите от ГЕРБ бяха несправедливо обвинени, че са вдигнали цената

...
Младежите от ГЕРБ бяха несправедливо обвинени, че са вдигнали цената
Коментари Харесай

Бойко Борисов към Христо Иванов: Да подпишем нов обществен договор

Младежите от ГЕРБ бяха незаслужено упрекнати, че са вдигнали цената на горивата. Асен Василев ги заплаши с 5 години затвор. Но ние имаме памет, а медиите имат записи, не могат да ме опровергаят. Това съобщи на брифиг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. 

Извадихме разликите в цените на бензина и нафтата по дни. Запознахме младежите от ГЕРБ какво е извоювано от джоба на българите. „ Промяната “ сложиха българския народ и последователно го свариха. Доказваме го с числа.

Декларацията на Политическа партия е подкрепена единствено от 63 депутати – 49 народни представители от Политическа партия и 14 от Демократична България. Правителството, което предложи ГЕРБ-СДС с министър-председател проф. Габровски събра поддръжката на 115 народни представители. Кой е в изолираност тогава?! Само за 8 месеца те към този момент не се оферират за министър-председатели и министри, дискредитирали са се даже пред личната си партия, добави Борисов.

Ние не сме като тях. „ Промяната “ приказват, че ги нямало 8 милиарда, след това нямало 4 милиарда, само че не споделят от кое място. За две години се потвърди, че това не е правилно. Ние направихме сметка ден по ден какъв брой пари са извадени непосредствено от джоба на българите. Те са създали „ прелестно “ създадена скица да източат парите на хората.

Винаги съм бил срещу това да се атакуват децата на политиците. Затова преди година, когато бяха най-тежки връзките ни с Румен Радев, аз не разреших ГЕРБ да се занимава със сина му, а в този момент съм забранил да се занимават с щерка му. Има човешки неща, децата би трябвало да ес развиват, а в случай че има някакъв ущърб, за него не са отговорни те. Ние бяхме упрекнати, че нашите представители в комисията по просвета са се държали обикновено. Аз им благодаря за това! С президента Радев не сме се чували, само че очевидно на някого му прави работа да споделя, че сме си близки, сподели още той. 

Министър Шишков към този момент толкоз месеци е министър, през днешния ден гледал ремонта на жълтите павета. Нека в този момент да отиде да види ремонта при Севлиево, който траеше 1 година. Щях да излетя с колата, тъй като 100 метра  са направени, а по-късно има оставена голяма яма. В Северна България пътищата са потрошени. 

Аз съм срещу такива песни като тази за Лена Бориславова. Слави Трифонов имаше опцията да покаже по какъв начин може да ръководи. Да се вършат такива песни не е вярно. Но когато арестуваха жена пред детето ѝ и да я претърсваха 6 часа, къде бяха всички, които в този момент са срещу песента за Бориславова. Единствената ни виновност е, че нашият ПР е по-добър от техния. Сега воят е заплашителен, само че когато висяха пред къщата ми, те си мълчаха. Не желая да се изкарвам жертва на тези, тъй като не ми отива – огромният не може да е жертва на недораслите. Но да постъпиш по този начин по отношение на жена пред детето ѝ, къде бяха тогава?

Христо Иванов споделя, че би трябвало да се изградят ефикасни и самостоятелни правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да вземат решение тези въпроси, а не политическата система да се занимава с това. Обръщам се към него, аз гледах по какъв начин отчетът за „ Джемкорп “ беше подсилен от 190 депутати, а Демократична България се въздържаха. Мирчев сподели, че в него притеснителни неща. Този отчет демонстрира моралът на тези хора. Как Политическа партия избраха другарската компания „ Джемкорп “ и даде цялата енергетика на България. Само поради това, че те се сринаха, енергетиката не беше дадена на олигарсите. Какво значат гласовете „ въздържал се “ на Демократична България за този отчет?!

Някой споделяха, че „ Джемкорп “ било девиз. Не, те отиват и си избират една компания и в Гранитна зала им даваш цялата енергетика. Това е метод на мислене за безотговорност, че въобще не ги интересуват законите в страната. 

В същото време не мога да не поздравя сътрудниците от Движение за права и свободи и Демократична България. Закон за особения шеф на „ Лукойл “, импортиран от Демократична България и подсилен от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Закон за възбрана за експорт на съветски горива, импортиран от Движение за права и свободи и подсилен от ГЕРБ-СДС и Демократична България. Закон за компенсиране на моторните горива, импортиран от ГЕРБ-СДС и подсилен от Движение за права и свободи и Демократична България. Облагане с налог свръхпечалбата на „ Лукойл “, импортиран от Министерски съвет и подсилен от ГЕРБ-СДС, Демократична България и Българска социалистическа партия. Това са партиите, които изобличиха „ Промяната “ и започнаха действителна битка с корупцията. Друг е въпросът за какво Демократична България си мълчаха по време на ръководството си с „ Промяната “. 

Поздравявам и Корнелия Нинова. Правилно е да се поканят водачите на партиите на диалози. Не е сериозен методът, по който пробвахме да водим диалози през медиатори. Важните решения се взимат на лидерско равнище. Да, аз ще дойда и ще запитвам те какво желаят – избори, компромисно държавно управление?

Съгласен съм с Христо Иванов, че би трябвало да има държавно управление. Аз го познавам, като вицепремиер беше добър и почтен. Нека той да разгласи кабинет с министър-председател Христо Иванов, дано да предложения водачите и да ни каже при какви условия могат да се случат нещата и да подпишем документ. Нов публичен контракт – водачите да поемем ангажимент, че нашите министри няма да правят противозаконни дейности и такава правосъдна промяна да има, че да не се постанова политическата система да се занимава с това. 

Но Христо Иванов би трябвало да се произнесе правосъдна промяна ли е Политическа партия да споделят, че в случай че КПКОНПИ  не е на Бойко Рашков, по-добре да я няма. Това не кореспондира с това, за което Иванов говори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР