Младежите от БСП-София се обявиха против връщането на хартиената бюлетина.

...
Младежите от БСП-София се обявиха против връщането на хартиената бюлетина.
Коментари Харесай

Недопустимо е модерна лява партия да препятства прогреса

Младежите от БСП-София се оповестиха срещу връщането на хартиената бюлетина. Темата е настояща, откакто в последните два дни Народното събрание разисква промени в Изборния кодекс, които връщат тази бюлетина, импортирани от Българска социалистическа партия и подкрепяни от ГЕРБ Движение за права и свободи.

" Във времето на бързоразвиващите се технологии и нововъведения е неприемливо съвременна лява партия, каквато ние желаеме да бъде Българска социалистическа партия, да препятства развиването на напредък, улесняващ неведнъж изборния развой и хората, които го обезпечават.

Машинното гласоподаване ограничи порочната процедура за оповестяване на огромен брой от гласовете на българските жители за недействителни, съумя да попречва значително купения и следения избор. Това е и тезата, с която Българска социалистическа партия излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласоподаване и осъществяване на почтени избори ".

Това се споделя в позицията.
Ето цялостния текст:
Позиция на Младежкото обединяване в БСП-София

Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия София не поддържа хартиеното гласоподаване

Поредицата от предварителни парламентарни избори, загубата на публично доверие в държавните институции, както и задълбочаващата се борба измежду политическия  хайлайф вършат бъдещето на страната ни все по-тревожно и нестабилно. В  този интервал на нестабилна политическа обстановка  всяко  решение би трябвало да бъде добре премислено и подложено на необятен вътрешен разговор и разбор измежду членовете на партията преди да бъде взето. Необходимо е Българска социалистическа партия да бъде мотор на разсъдъка, да подхожда с мъдростта и опита на държавноотговорна политическа партия, каквато постоянно е била.  За страдание, последните решения, взети неразбираемо по какъв начин и от кого, са в контраст на фундаменталните правила за гласност, бистрота и политика, учредена на вътрешнопартийния разговор.

Без решение на нито един от груповите органи на партията, както и в прорез с досегашната си линия на държание по тематиката, ПГ на “БСП за България ” внесе в Народното събрание искане за противоречиви промени в Изборния кодекс във връзка с метода на гласоподаване, както и предложи за ръководител на 48-то Народно заседание персона от партията- въплъщение на модела на задкулисие и корупция. Тази липса на поредна политика обезпечено ще докара до още по-голям срив на публичното доверие и до неизмерими вреди върху образа на Българска социалистическа партия. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем!

Във времето на бързоразвиващите се технологии и нововъведения е неприемливо съвременна лява партия, каквато ние желаеме да бъде Българска социалистическа партия, да препятства развиването на напредък, улесняващ неведнъж изборния развой и хората, които го обезпечават. Машинното гласоподаване ограничи порочната процедура за оповестяване на огромен брой от гласовете на българските жители за недействителни, съумя да попречва значително купения и следения избор. Това е и тезата, с която Българска социалистическа партия излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласоподаване и осъществяване на почтени избори.

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ непринудено се отказа  от извоюваната от нашата партия борба, с което даде опция на политическите ни съперници да ни нападат като част от по този начин нареченото „ статукво “. Нещо, което в никакъв случай не е било присъщо на Българска социалистическа партия като партия.

Ние, от младежкото обединяване в БСП-София, заставаме твърдо срещу метода, по който противоречивите решения против машинното гласоподаване и предлагането на Вежди Рашидов за ръководител на 48-то Народно заседание, тъкмо от водача на Българска социалистическа партия, бяха взети. Даваме си сметка, че от време на време събитията изискват бързи и държавнически решения, само че разбираме и също по този начин, че връзката и метода на показване в политиката могат да бъдат определящи. Затова считаме, че въпроси от такова естество би трябвало да бъдат изяснявани вътре в партията и по-късно представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде комплициран етикет, че се борим сами против личните си решения и борби, с които сме се гордели в предишното.

Ние, младежите в БСП-София, сме  срещу нашата сила да бъде употребена само по време на предизборни акции, а нашите познания и хрумвания - рядко употребявани или подценявани. Поради това се разгласяваме твърдо против връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и измененията в Изборния кодекс. Заставаме твърдо против този метод на взимане на решения от такова значение.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР