Младежите, нападнали и пребили възрастен човек в Галиче, са роднини

...
Младежите, нападнали и пребили възрастен човек в Галиче, са роднини
Коментари Харесай

Прокуратурата за нападението в Галиче: Роднини на изверга, убил и изнасилил Андреа, са пребили дядото с дървени пръти

Младежите, нападнали и пребили възрастен човек в Галиче, са родственици на изверга, умъртвил и изнасилил красивата Андреа в селото. Те са скочили на дядото поради забележка, след което са разрушили вратата му и са го налагали с дървени пръти. Това стана ясно на изключителна конференция на прокуратурата във Враца преди минути. Държавен обвинител №1 за Враца Владимир Сираков разкри детайлности за бруталното нахлуване, като регистрира, че битовата престъпност в региона пораства.



Както организация BulNews заяви, екшънът се е разиграл към 18.30 часа нощес. Двамата младежи – 22-годишен от Ихтиман и 15-годишен от Галиче, брулели ореха пред къщата на 73-годишния И.Д.А. Дядото им направил забележка, при което младежите реагирали нападателно. Те прескочили в двора му и скочили на пердах. Човекът съумял да се измъкне и се прибрал в къщата си. Това обаче не спряло двамата нападатели. Те сграбчили дървени пръти и безусловно изкъртили от пантите входната врата на дома. Там те приклещили немощния дъртак и почнали да го млатят с колците.
Пострадалият е откаран в незабавния център в Бяла Слатина, където след обзор медиците го оставили за лекуване. Мъжът е с комоцио и охлузни рани по лицето и тялото, има подозрение за фрактура на два пръста на лява ръка. Опасност за живота му обаче няма, считат лекарите.
Екип на полицията отишъл на мястото и след оглед и разпит на очевидци закопчал двамата нападатели. Днес в Галиче отишъл и персонално и окръжният прокурор Владимир Сираков. Той е провел беседи с локалните, които изразили опасения да не се повтори ужасът отпреди две години и половина, когато 17-годишният Аксел Олеков изнасили и умъртви брутално тийнейджърката Андреа в дома ѝ.
По-малкият от арестуваните за сегашния случай е брат на килъра, а другият юноша също е техен родственик. Единият е единствено на 15 години, а към този момент с него се работи в Детска педагогическа стая. Другият пък е престъпно проявен и осъждан за обир. Жителите на Галиче се притесняват, че цялото семейство са склонни към принуждение и упорстват за незабавни ограничения, преди да се стигне до нова покруса.
Окръжният прокурор на Враца разгласи, че с полицията работят интензивно и ще бъдат безкомпромисни към сходни хулигански прояви. На двамата биячи следва да се гледа мярка за задържане под стража за още 72-часа, след което обвиняването ще желае от съда в Бяла Слатина те да бъдат оставени за непрекъснато в ареста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР