Младежите, които не учат и не работят у нас се

...
Младежите, които не учат и не работят у нас се
Коментари Харесай

Увеличава се броят на безработните младежи у нас

Младежите, които не учат и не работят у нас се усилват. По данни на Агенцията по заетостта публично записаните безработни до 29 години към края на предишния месец са над 18 хиляди. По същото време на 2022-ра те са били с към 2 хиляди по-малко. Младежите, които не учат и не работят и не са регистрирани в бюрата по труда са доста повече. Според Евростат през предходната година делът им у нас е бил 15%. А междинният за Европейски Съюз е 11 на 100.

Почти половината от младежите, регистрирани в бюрата по труда в цялата страна са без обучение. За всеки незает се изготвя самостоятелен проект за деяние.

" Стремежът ни е към тези хора, които има потребност от поддръжка да представим разнородни услуги по отношение на техните потребности ", сподели пред Българска национална телевизия Габриела Димчева - Агенция по заетостта.

Наетите по стратегии за претовареност получават минимална заплата, само че някои работодатели им обезпечават в допълнение възнаграждение. А Бюрата по труда оферират подготвени и стаж за младежи, които публично се записват като безработни.

" Стремежът ние те да знаят, че бюрото по труда и Агенцията по заетостта са техен сътрудник и могат да получат поддръжка, консултиране и помощ за кариерно развиване при нас ", изясни още Димчева.

Агенцията по заетостта се пробва да притегли безработните младежи да се записват в Бюрата по труда. През октомври в границите на акцията " Да работиш е крепко " са съветвани над 10 500 младежи. В общините Хаджидимово, Опан и Ковачевци младежката безработица е най-ниска - под 5%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР