Младежите-доброволци в Пловдив вече имат своя зонаНад 200 младежи доброволци

...
Младежите-доброволци в Пловдив вече имат своя зонаНад 200 младежи доброволци
Коментари Харесай

Младежите-доброволци в Пловдив вече имат своя зона

Младежите-доброволци в Пловдив към този момент имат своя зона
Над 200 младежи доброволци има в Пловдив, всички те се включват първо със сигнали за видяни проблеми в разнообразни сфери, а след това и в планове, които имат за цел да поправят обстановката. От през днешния ден те имат своя "щаб -квартира", в която ще се събират, с цел да дискутират, да се образоват, да организират разнообразни форми на обществени действия, а основаването на тази Младежка обществена зона отново е резултат от доброволни старания.

Това сподели през днешния ден в Пловдив Ренета Венева, шеф на Националния алианс за работа с доброволци, която дружно със зам.-кмета в обществената сфера Георги Тютюков и Веселина Ботева, шеф на Социална дирекция към община Пловдив откри придобивката, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Става дума за дребна зала, задоволително комфортна за редица действия, ремонтирана със средства от Седмицата на благотворителността, която се организира тази година. Зоната се намира в закрития преди четири години Дом за деца без родители "Рада Киркович", в който намират малко по малко място и други обществени услуги и който е на път да се трансформира в обществен комплекс в центъра на града.

Освен млади доброволци, Зоната ще стане терен и на младежи, които имат предпочитание да се занимават със обществено предприемачество - тук те ще се образоват и ще набелязват стъпките си. Има доста и прелестни хрумвания, твърди Емил Тотев, един от доброволците, който от години към този момент взе участие в разнообразни дела и е благополучен да се запознае и да поддържа връзка с хора, които мислят като него.

Сред концепциите, които към този момент се осъществят напоследък, е опцията деца в риск да се включат в школа по танци, а особеното е, че собственичката на танцовото студио е отраснала тъкмо в този дом, където в този момент обществената промяна стъпва на по-високо равнище. Подобна концепция пробва да осъществя още една доброволка, която счита да въвлече по необикновен метод в магията на музиката и танца хора с физически увреждания, които са приковани в инвалидни колички.

Каквито и хрумвания да се родят в бъдеще, към този момент има къде да се обсъдят и да се привлекат съидейници. Помещението от 200 кв.м. е предоставено на НАРД от община Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР