Младежите до 19 г. на ХК "Локомотив" постигнаха един от

...
Младежите до 19 г. на ХК "Локомотив" постигнаха един от
Коментари Харесай

Младежите до 19 г. на ХК Локомотив /Мездра/ - сребърни медалисти в турнира за Купа „България-БФХ“ /снимки/

Младежите до 19 година на ХК "Локомотив " реализираха един от най-големите триумфи в близо 60-годишната история на хандбала в Мездра. Момчетата на треньора Евгени Йоловски завоюваха сребърните медали във финалния шампионат за Купа „ България-БФХ “ в тази възраст, който се организира в спортна зала „ Арена Вършец “. Домакин на конкуренцията беше мездренският клуб.
В груповата фаза младите „ железничари “ реализираха две победи. Те разгромиха своите връстници от "Чардафон " /Габрово/ с 33:15 (15:8) и надвиха над класния тим на "Спартак " /Варна/ с 30:26 (12:14). Така локомотивци оглавиха крайното класиране в предварителна група „ А “ с актив от 4 точки и голова разлика 63:41 и заслужиха правото да играят за систематизиране на медалите.
На полуфиналите младежите на "Локомотив " /Мездра/ съкрушиха един от главните си съперници у нас при М19 "Фрегата " /Бургас/ с 35:20 (20:8) и се класираха за финала. В другия полуфинал "Локомотив " /Горна Оряховица/, отстрани мъчно "Спартак " /Вн/ с 26:25 (13:11).
На финала мездренските хандбалисти изгубиха в оспорван дуел от носителя на трофея през последните три години "Локомотив " /ГО/ с 25:28 (14:18) и завоюваха сребърните оценки.
С бронзовите медали се окичи "Спартак " /Вн/, който в дуела за III-IV място победи "Фрегата " /Бс/ с 30:23 (12:14). На пето място се подреди "Шумен-61 " /Шумен/ след трагичен триумф над "Чардафон " /Гб/ с 32:31 след осъществяване на 7-метрови хвърляния (в постоянното време 29:29).
ХК "Локомотив " /Мездра/ заслужи и една от четирите самостоятелни награди в шампионата - пивотът на тима Божидар Симеонов беше избран за най-хубав бранител. Голмайстор на шампионата с 35 точни попадения стана Георги Кръстев ( "Локомотив " /ГО/), за най-полезен играч беше определен неговият съотборник Михаел Иванов, а за най-хубав вратар - Николай Петров ( "Спартак " /Вн/).
Наградите на призьорите връчиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов и делегатът на Българската федерация по хандбал (БФХ) Иван Башев.
„ Сребърните” мездренски хандбалисти играха в състав: Петър Ганев, Валентин Гачев, Милен Валентинов (кап.), Божидар Симеонов, Илиян Младенов, Йохан Марков, Георги Йорданов, Георги Вълков, Жоро Иванов, Теодор Ангелов, Владимир Андреев, Деян Дачев, Габриел Георгиев, Кристиян Иванов, Калоян Джанабетски и Цветелин Петров.
„ Приехме да бъдем домакини на тези държавни финали, с цел да покажем на всички хандбални ръководители у нас, съдии, треньори и публични лица, че нашият спорт се практикува не по-лошо и отвън огромните регионални градове, съобщи след шампионата ръководителят на ХК "Локомотив " /Мездра/ инж. Георги Валентинов. В тях се срещнаха 6-те най-хубави тима в страната при М19, с цел да премерят сили за Купа „ България-БФХ “.
Тук е мястото да благодаря на делегата на БФХ Иван Башев и на съдийските двойки Светослав Йовчев/ Звезделин Йончев и Теодор Илиев /Евелина Методиева. За това, че демонстрираха на цялата хандбална общественост, че в България има почтени съдии, колкото и малко да са те!
Да благодаря на треньора Евгени Йоловски и всички наши състезатели, че демонстрираха геройство, убеденост и че са огромни, но доста огромни мъже! Казвам това, макар че ние загубихме финала, само че огромния печеливш, се оказа Българският хандбал. Защото Мездра сподели, че когато има неизменност, добра подготовка и липса на режисирани спектакли - нещата се получават. Успех, "Локо " /Мездра/! Обичам ви, момчета! “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР