Младежи са задържани за стрелба с газов пистолет по 36-годишен

...
Младежи са задържани за стрелба с газов пистолет по 36-годишен
Коментари Харесай

Тийнейджъри стреляха с газов пистолет по 36-годишен мъж в Бургас

Младежи са арестувани за пукотевица с газов револвер по 36-годишен мъж на ул. "Копривщица ". Това оповестиха от ОДМВР - Бургас.

На 13 август т.г. към 19.30 часа в Пето Районно ръководство – Бургас е получено известие от 36-годишен мъж от Бургас за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в региона на ул. "Копривщица " в к-с "Лазур', забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които неоснователно счупил прозореца на коридора на къщата му.

Мъжът дружно с татко си настигал младежката компания и влезнал в словесно спречкване. Младежите се държали нападателно, като обкръжили съперниците си, почнали да ги наскърбяват и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов револвер и след опасност, че ще гръмне 36-годишния, създал изстрел към него. Намесили се инцидентни жители, преминаващи по улицата, вследствие на което компанията се разбягала. Бургазлията и татко му не са получили съществени пострадвания, само че ще бъдат прегледани от правосъден доктор.

Предприети са бързи издирвателни дейности, като младежите са открити и арестувани с полицейски заповеди за период до 24 часа – това са младежи на възраст сред 14 и 19 години, трима от които престъпно проявени. Установено е, че изстрела е създаден от 18-годишен, а стъклото е счупено от негов 16-годишен съгражданин.

При осъществения персонален обиск на арестуваните револвера и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите създали цялостни признания, като двамата причинители на действията са тествани за приложимост на алкохол и опиати (пробите са били позитивни за приложимост на канабис и алкохол).

В резултат на спомагателните полицейски дейности е открито, че компанията преди появяването си в к-с "Лазур " е осъществила хулигански дейности на територията на Централна градска част, изразяващи се в строшаване на огледало на кола и опасност на инцидентен жител с газовия револвер.

Работата по изцяло документиране на незаконните дейности на арестуваните продължава от чиновници на Първо и Пето районни ръководства - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР