Младежи от уязвими групи ще получат подкрепа за достъп до

...
Младежи от уязвими групи ще получат подкрепа за достъп до
Коментари Харесай

ЕС финансира достъпа на уязвими лица до висше образование

Младежи от уязвими групи ще получат поддръжка за достъп до висше обучение със 7 млн. лева от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година (ОПНОИР) и от националния бюджет, заяви МОН.

Училища и неправителствени организации в партньорство с висши учебни заведения могат да аплайват с планове на стойност сред 100 000 и 195 583 лева, с които да насърчат младежи от уязвими групи да завършат висше обучение. Максималната дълготрайност на плановете е 18 месеца, като те би трябвало да са завършили най-късно на 31.12.2023 година

по процедурата бяха одобрени от Управляващия орган на оперативната стратегия след публично разискване. Крайният период за подаване на документите е 17.30 часа на 05.04.2022 година

Предложенията могат да се изпращат единствено по електронен път в системата ИСУН 2020 на адрес . Кандидатури на хартия няма да бъдат позволени до оценка.

Със средства от Оперативна програма НОИР ще се подкрепят възпитаници от втори гимназиален стадий в уязвимо състояние. Целта е те да положат сполучливо наложителните и спомагателните матури и кандидатстудентските изпити за вход в университет, с цел да продължат образованието си. Зрелостниците могат да получат средства за разноските за кандидатстудентски такси, за пътешестване и нощувка при явяване на изпитите в университет.

За признатите за студенти съгласно потребностите ще се покриват семестриални такси и настаняване в общежитие за първата академична година в границите на плана. За първокурсниците може да се обезпечат също ментори, които да им оказват помощ да се приспособяват и социализират в университетската общественост.

Повече информация има .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР