Младежи от театрално ателие Драма‘s към центъра за талантливи деца

...
Младежи от театрално ателие Драма‘s към центъра за талантливи деца
Коментари Харесай

Бляскаво поетично шоу с дебютно представяне пред бургаската публика

Младежи от театрално ателие „ Драма‘s ” към центъра за надарени деца в град Бургас показват дебютното си поетично шоу „ Поезия и светлина “ на следващия ден вечер в залата на Държавен Куклен спектакъл.

Спектакълът е с начален час 18:00 ч., а младите театрали ще показват стихове на едни от най-известните и обичани български създатели като Валери Петров, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Ботев, Атанас Далчев и доста други.

Богата палитра от лирика и музика ще предизвика дълбоки страсти у гостите, a подборът на рецитала ще премине през сърцата на публиката, разплаквайки, размечтавайки и развълнувайки всеки един в залата.

Възпитаниците на театралната школа са финалисти от акцията „ Шанс за гения на Бургас “, даваща опция на младежи от града и района да се образоват изцяло гратис в областта на актьорското майсторство.

Техен живописен началник, наставник, преподавател и другар е неотдавна завърналата се от Англия Елисавета Дачева – режисьор и сценичен възпитател.

Ели е щерка на известния бургаски актьор Цако Дачев и оперната певица Лилия Дачева. Тя приключва актьорско майсторство в Лондон и се дипломира с отличие като Master of Arts (MA) in Actor Training and Coaching at University of London The Royal Central School of Speech and Drama.

„ Във времето на бързи връзки и онлайн другарство, живият контакт стана разкош и привилегия за малко на брой. Личните ми страхове, че театърът и поезията са отмиращи, се разсеяха и изчезнаха, когато децата се заеха с плана „ Поезия “. Подборът на стиховете е извънредно и единствено техен. Удивително за мен бе по какъв начин те припознаха личните си страсти в поезията, в която ние и поколенията преди нас сме разпознавали възприятията си. Изпълнена съм с голяма вяра, виждайки идващите след нас, да творят, да се преоткриват посредством нашата българска лирика и да основават хубост. Елате да ги видите. Спектакълът си заслужава! ”, споделя изключителната Елисавета Дачева.

Билетите са на цена 5 лева и могат да бъдат закупени авансово от офиса на центъра за надарени деца на пл. Атанас Сиреков 4 или на място в деня на събитието.

Събраните средства от тяхната продажба ще бъдат в интерес на идеята на центъра и Община Бургас за създаване на знак на надарените деца на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР