Младежи от ГЕРБ провеждат протестна демонстрация в района на село

...
Младежи от ГЕРБ провеждат протестна демонстрация в района на село
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Хората ни викат да се връщаме, че тези са съсипали всичко

Младежи от ГЕРБ организират протестна проява в региона на село Писменово, община Приморско. На събитието участват ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов и народни представители от ГЕРБ.

Бойко Борисов:
" Бяхме на пътя за Поморие, трябваше да е подготвен, щеше да облекчи движнието. Очаква ви тежък трафик, в случай че въобще има туризъм. Те няма да платят на строителите и ще го замразят. Ако ние управлявахме, към този момент щеше да е подготвен. Автомагистрала " Тракия " е в безобразно положение. Една дупка не поправиха. 350 млн. лева трябват в този момент, с цел да стане безвредна. Ако в този момент тръгнат да я вършат, това значи тапи в летия сезон ".

Поводът за днешния митинг на МГЕРБ е появяването на частен път, който е построен с държавни средства и написани документи по време на служебното държавно управление, когато министър на районното развиване била Виолета Комитова. Показан бе секторът, който е частна благосъстоятелност, само че построен с държавни средства. Младежите от ГЕРБ ще упорстват да видят и документите, с които тази реорганизация е била осъществена. " В последния ден на служебния кабинет, служебната министърка, която Радев стартира за кметица, отпуска 2,5 млн. за нейните къщи за посетители ", разкри водачът на ГЕРБ.

" Представяте ли си по времето на ръководство на ГЕРБ в последния ден на министър Комитова, има съглашение от Министерство на регионалното развитие и Приморско. Това е все едно в последния ми работен ден да пусна 2,5 млн. ", добави той.

Експремиерът Бойко Борисов разяснява и настоящите тематики от последните часове - спрените доставки на природен газ за България от " Газпром ", както и хаоса в ръководството на страната.

" Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли, когато ви демонстрирах реверсивните компресори с най-мощните американски турбини, с цел да може да вкарваме от Турция в България, от Гърция, в Румъния, в Сърбия. На 31 декември трябваше да е подготвена гръцката връзка. Искам да кажа на тези некомпетентни хора, че българите ще платят страховити цени. Тези хора се изказвали, че гръцката връзка е за търговия. В момента, през днешния ден, в случай че Делян Добрев беше министър, още преди два месеца, когато стартира войната, аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да си сложим банкова гаранция и да имаме гаранции. На 1 януари аз бях на Петрич и пуснахме американска газ половин милиард кубика. Днес ние можем да взимаме газ от Турция и Гъция, само че когато прякорът на министъра е Кеша, той не е отишъл да си резервира. Българи, грабят ви! ", възмутено съобщи Борисов.

" Сега от 22 страни, които търгуват с Русия, единствено на България е спрян газа на 100%. България е застрашена от тази дезорганизирана група на Кирил Петков. Сега щяхме да си вкарваме от Гърция, в случай че имаше организация, щяхме да си вкарваме по сегашните тръби. Защо не вкарват от Турция, попита реторично водачът на ГЕРБ.

Експремиерът уточни, че нашите ги е мързяло. А е трябвало, като обикалят по света, да си създадат сметка и да си превеждат там, а парите да се обръщат в рубли. Ние хем понесохме глобите, хем останахме без газ, разгласи Борисов.

" Поне да бяхме ястреби и Народно събрание да беше приело да изпрати военна помощ за Гърция. Да изнасят оръжие и да те считат за гълъб, да не прилагаш наказания и да те глобяват. Кешът сподели, че ще пуснат транспарантно природния газ през борсата, която в границите на 3 минути, се пуска газа и доверената компания си заплаща, печелят се милиони комисионни ", съобщи някогашният министър председател.

Черноморието ще заплати това с всички хотели, които са на газ - детски градини, рейсове...Всички ще платим за това, че докарахме " Промяната ". Оттук-насетне, ще създадат нови олигарси или старите са се върнали. Полезният ход е да си вървят неотложно и да има човек през днешния ден, който да реши въпроса, отсече Борисов.

Минах през Бургас, има страховито запушване, хората викат: Оставка! За три месеца всичко объркаха тотално. Ако ние управлявахме, нямаше да е по този начин. Токът нямаше да се вдигне. Нямаше да мръдне и цената на природния газ. Направил съм пет връзки на Балкански поток с българската енергийна система, съобщи той.

Най-лошото за нас е " смяната " толкоз бързо да се срине. Хората ни викат да се връщаме, че тези са унищожили всичко, съобщи Борисов. Тези - Асен Василев и културният министър отидоха и се опънаха на чаршафите, отидоха на СПА. Моите министри действаха незабавно. На мен държавната пара доста ми свиди, нови 50 милиона за нови избори...грехота е. Няма и смисъл, до момента в който Василев държи кодовете на машините, разяснява експремиерът.

Днес ще отидат да похарчат стотици работни заплати за аероплан, да си вършат селфи в Украйна. Безделниците отиват там. Какво ще прави там Наско Атанасов. какво ще прави Демократична България в Украйна. Въртя се външният министър по коридори и прочие и не дадоха да влезе в Народното събрание, а те в този момент отиват да се натикат там. Като споделят, че оказват помощ на Украйна с оръжие, с какво оказват помощ. Вкарайте тази точка, ще ви помогнем, съобщи Борисов.

Аз виждам президентът Радев да си отзове този, който ни натресе, да събере водачите, да им сложи задача и в границите на този парламент е най-добре, поради тези 50-60 милиона. Виждате пътищата в какво положение са. Сега се готвят нови 2 милиарда да вземат, отсече Борисов.

Сега имаме най-големият недостиг след банкрута на КТБ. А няма да не помни по какъв начин Радев нареждаше какъв брой ще е добре България, в случай че има повече министри като Кирил Петков, отсече Борисов. Докато ви приказват за шкафета и чекмеджета, ви обраха като последните балъци - отвред каквото може. А през лятото картината ще е чудовищна и към този момент за еврозона няма да говорите във вашите студия, това завърши. Това е смяната, отсече Борисов.

Бившият енергиен министър Делян Добрев съобщи, че газовият ден е от 9 ч. сутринта до 9 ч. на другия ден. От 9 ч. към този момент не постъпват количества газ за България. От 22 страни единствено ние не можахме да отворим сметка за рубли. Това е идната стъпка. Те не желаят да го има съветския газ, с цел да купуват газ от медиатори, който ще е два пъти по-скъпо. Искат да вкарат още веднъж медиаторите! В момента цената е към 70 евро от Русия, а цената, на която ще купува новият шеф на Булгаргаз, ще е два пъти по-скъпо. Като си запазят потенциал, би трябвало да отидат при производител и да се договорят непосредствено с прозводителя, да не плащаме 120 или 140 евро, отсече Добрев.

 Бойко Борисов в Приморско Бойко Борисов в Приморско Източник: Скрийншот/Facebook
Севделина Арнаудова, ПР на държавното управление на ГЕРБ и Борисов разяснява днешното споменаване на нейното име и на брачна половинка й от Кирил Петков:
" Премиерът най-сетне осъзна, че не е на равнището на господин Борисов и търси реплики в мен. Щом стигна до там до сведе енергийната сигурност до гаражно равнище, отлично. Триста пъти да го повтори това, няма да спре инфлацията и да понижи цените. Радвам се, че към този момент си приказва с мен. Проблемът не е в джипките, казусът е в индивида. Човекът съм аз. Три министерства употребяват такива джипки с безусловно еднакъв контракт. Ползва ги и управлението на Булгартрансгаз. Джипките на НСО, които той употребява също са такива. Въпросният контракт е подписан, два месеца, откакто Балкански поток завършва. Това е следващата неистина на Петков ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР