Младежи от девет държави обсъждат дигиталното лидерство като една от

...
Младежи от девет държави обсъждат дигиталното лидерство като една от
Коментари Харесай

Младежи от девет държави се обединиха срещу фалшивите новини

Младежи от девет страни разискват цифровото водачество като една от актуалните благоприятни условия за изява и в това време за справяне с провокациите в световната мрежа. В продължение на една седмица те се образоват по какъв начин да разпознават подправените вести в уеб сайтове и в обществените мрежи, похватите, които водят до поляризация на обществото, налагани от медиите. Младежите се учат още по какъв начин да преодоляват езика на омразата и кои са стандартите в онлайн пространството, които би трябвало да заобикалят.

Обучението се реализира по стратегия „ Еразъм + “. То е проведено от Младежкия информативен център в Карлово. В него вземат участие девойки и момчета от България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Италия, Гърция, Литва, Естония и Кипър

Старт на заниманията даде заместник-кметът на Карлово Антон Минев. Той прикани младежите по-често да поддържат връзка лице в лице, в действителна, а не във виртуална среда.

Предстои междукултурната вечер, която е финален стадий от образованието. Тогава в двора на Младежкия информативен център ще участниците ще показват обичайни храни, питиета, песни и танци от своята страна.

Въпреки компликациите, подбудени от пандемията Ковид-19 ние продължаваме да предлагаме опция на младежите за междукултурен продан, тъй като няма по-добър метод за опознаване и сближение към общи дела от действителното другарство, съобщи ръководителят на Младежкият информативен център Цветина Захарлиева. Тя акцентира, че се съблюдават всички противоепидемични ограничения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР