Младежи от Асеновград се амбицираха и с доброволен труд ще

...
Младежи от Асеновград се амбицираха и с доброволен труд ще
Коментари Харесай

1 500 асеновградчани създават Гората на живота в памет на починало момче

Младежи от Асеновград се окуражиха и с непринуден труд ще създадат първите стъпки към създаване на ново място за отдих и спорт. В памет на своя другар Георги, който бе пребит пред пловдивска дискотека и по-късно умря в болница, младите асеновградчани се сплотиха към концепцията за място на толерантността. То ще припомня за случилото се с 18-годишния им другар и ще приканва към повече самообладание и по-добро отношение сред хората. Тяхната самодейност е подкрепена от стотици родители, които също с непринуден труд се заемат с образуване на разнообразни действия и помощ в построяването на " Гората на живота ".
Над 1 500 души са декларирали желанието си да се включат в идеята. Почти всеки от тях е специалист в друга област и може да помогне със познания и непринуден труд. Към тях се е включил и общинският консултант от асеновградската конструкция на НФСБ (ВМРО–БНД) Илия Кендев. Като представител на основателите, той е провел няколко срещи с управлението на общината и е открито, че регионът е с предопределение за спорт и отдих. Идеята е съгласувана също с основния проектант и с специалистите от отдел " Екология ".Кендев заяви, че сега ландшафт-инженер изготвя план във връзка с типовете дървета и шубраци, които ще бъдат засадени на мястото, и тяхното разположение и разстояние едно от друго. По думите му, има позволение за осъществяване, както и утвърдена скица. Изчаква се мнението на геодезист, който да очертае точните граници на терена, който ще се залесява от децата.
" Много се надяваме, че първите стъпки към осъществяване на концепцията ще започват преди коледните празници, тъй като по-късно, времето няма да е уместно за засаждане на дървета ", разяснява Илия Кендев. Той добави, че концепцията е с изключение на залесяване, след това да се издигне и чешма в памет на умрялото момче Георги, пейки, осветяване, уреди за спорт и други. Предложението включва също финалът на плануваната за създаване велоалея да бъде позициониран тъкмо в този парк.
Целта е учениците сами да поддържат новоизградения от тях самите парк, да вложат труд, да опазват природата и да се научат на приемливост между тях. Цели се също всеки, който посети мястото, да се замисли над случилия се случай и да не позволяват сходни обстановки със себе си. " Гората на живота " ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до Спортна зала " Асеновец ". Мястото все още е изоставено и занемарено, обрасло в растителност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР