Младежи от 21 града на България имаха възможността да се

...
Младежи от 21 града на България имаха възможността да се
Коментари Харесай

Мост за нови възможности: Български младежи посетиха Черна гора

Младежи от 21 града на България имаха опцията да се срещнат с политическото устройство, културата и младежките действия в Черна гора. Учениците и студентите бяха определени от над 700 младежи, които имаха предпочитание да се включат в пилотното издание на менторската стратегия " Младежите на България и Черна гора - Мост за нови благоприятни условия ”.

През миналите три дни младите българи организираха редица значими срещи с черногорски политически водачи като вицепремиера и министър на младежта и спорта Драгослав Шчекич, министъра на образованието, науката и нововъведенията Анджела-Якшич Стоянович, министъра по правата на индивида и малцинствата Фатмир Джека.

Една от най-вълнуващите срещи беше тази с президента на Черногорския футболен съюз Деян Савичевич, който описа за някои от емблематичните моменти в своята кариера.

В последния ден от визитата си младежите организираха дълга полемика с българския дипломат в Черна гора Стефан Димитров.

Групата, която с изключение на Подгорица посети Котор и остарялата столица Цетине, е формирана от членове на младежкия гвардейски отряд и младежи от асоциация " Докосни дъгата ".

За спомен на своите домакини българската делегация остави голям брой емблематични за България сувенири и полезности.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР