Младежи до 29 г. с висше образование може да натрупат

...
Младежи до 29 г. с висше образование може да натрупат
Коментари Харесай

Натрупване на една година трудов стаж ще имат младежите по програма Старт в кариерата

Младежи до 29 година с висше обучение може да натрупат една година трудов стаж по специалността си в обществена администрация посредством стратегия "Старт в кариерата ", оповестяват от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Условието е да са без трудов стаж по приключената компетентност и да са регистрирани в Бюро по труда. Програмата има за цел младите да създадат равномерен преход от обучение към претовареност, посредством работа в министерства, държавни организации, регионални или общински администрации, което дава опция на младежите за реализация в родните им места. До момента заетостта по програмата продължаваше девет месеца.

Удължаването на заетостта от 9 на 12 месеца се прави, тъй като в хода на осъществяването на програмата е установено, че е нужен по-дълъг интервал за равномерен преход. Той ще даде на младежите опция да се срещнат с цялостния годишен цикъл в работата на съответната администрация. Срокът на деяние на стратегия "Старт в кариерата " е продължен до края на 2021 година Тя се финансира напълно със средства от държавния бюджет.

Според Оценката на резултата от дейната политика на пазара на труда, извършена през 2019 година, програмата е с най-голям брутен резултат от всички национални стратегии и ограничения, което демонстрира, че след присъединяване си в програмата младежите доста по-лесно могат да намерят работа и устойчива реализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР