Младежът, убил 17 души в училище във Флорида, членувал в

...
Младежът, убил 17 души в училище във Флорида, членувал в
Коментари Харесай

Младежът, убил 17 души в училище във Флорида, членувал в крайнодясна група

Младежът, умъртвил 17 души в учебно заведение във Флорида, членувал в крайнодясна група. Бил е обвързван с „ Република Флорида”, която се самоопределя като „ организация за отбрана на гражданските права на белите”.

Извършителят беше арестуван от управляващите и против него е повдигнато обвиняване в преднамерено ликвидиране на 17 души.

Разследването на стрелбата продължава. До момента се знае, че причинителят на шокиращото нахлуване е Никълъс Круз. Той е бил обвързван с групата „ Република Флорида”, която се самоопределя като „ организация за отбрана на гражданските права на белите”. ФБР призна, че още през септември предходната година е получило информация, обвързвана с Никълъс Круз.

„ ФБР получи информация за коментар, изработен в „ Ютюб”. В коментара се споделя: „ Ще стана професионален стрелец в училище”, съобщи Робърт Ласки, сътрудник на ФБР.

Предполага се, че Круз е имал проблеми с момиче и евентуално решението да извърши нападението в деня на Свети Валентин не е съвпадане.

Съединените щати са в печал след стрелбатата. Американският президент Доналд Тръмп изрази своите съболезнования, само че за следващ път избегна тематиката за стягането на контрола върху огнестрелните оръжия.

„ Нито едно дете, нито един учител не трябва да се опасява, когато е в американско учебно заведение. Нито един родител не трябва да се опасява за живота на своето дете, когато го изпраща с целувка на училище”, акцентира Тръмп.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР