Младежът е при родителите си и ще продължи да ходи

...
Младежът е при родителите си и ще продължи да ходи
Коментари Харесай

14 Кг Бомба! Мащабът На Унищожението, Което Е Целял Терористът От Пловдив Е Умопомрачителен!

Младежът е при родителите си и ще продължи да върви на учебно заведение. Интелигентно и положително момче, съобщи още Гешев.

15-годишният юноша е бил вербуван след диалози в интернет. Там е прибавен към конфиденциален чат на Ислямска страна. У него, с изключение на голям брой самоделни бомби с пирони, е намерено и знаме на терористичната организация.

" Открити са две устройства, едното в развой на правене. В пластмасов съд той е смесил веществото с пирони ", разяснява още Гешев. Той сглобил бомбата за 7-8 дни. Признанието направил по време на сказка с психолози. В началото детето твърдяло, че просто има ползи към химията. Смесило единствено общодостъпни субстанции, с цел да реализира атентата.

Ученикът от елитната гимназия в Пловдив е бил облъчван с видеоклипове и литература. Тийнейджърът считал да взриви голяма бомба самоделка на публично място в последния образователен ден. Близки на ученика усетили, че става нещо неправилно и уведомили службите. В четвъртък младежът е арестуван.

Българските служби работят със свои сътрудници от чужбина, с цел да стигнат до самата формация.

В претърсените пространства, където работел младежа, са открити пиратка с пирони, голям брой механични, електронни и електрикомеханични прекъсвачи за електрически вериги, раница с батерия и електрически вериги в нея, механични бутони, ключове за електрически вериги и други

" Това, което можем да кажем е, че става дума за типичен случай на рекрутиране и радикализиране. Принципно, по този начин наречените вербовчици са най-ценния капитал на една терористическа организация. Те костват повече от петрола и златото. Точно заради тази активност, която развиват и резултатите, които реализират, очевидно са сносно готови за това, с което се занимават. Това дете е било обект на, може би, година обработка от експерт в тази тенденция. Няма да споделям какво е показвано на детето, с цел да вижда и да привиква. В някакъв миг за себе си е решило да одобри исляма. Тази процедура, която момчето е подхванало не покрива условията за приемане на друга вяра, само че в тази ситуация значимото е какво той си мисли ", сподели още Гешев.

Според Гешев, детето е трябвало да бъде изолирано и с него да работят психолози и психиатри. Един от прокурорите се пречупва по време на гледането на мярката, изправен пред персоналната история на фамилията, което спомага на следствието.

" Съдът във вчерашния ден е решил в закрито съвещание, че детето следва да бъде с мярка контрол на Детска педагогическа стая. Според мен това е в някаква степен неточност. Пречупи се един от прокурорите изправен пред персоналната покруса на детето и фамилията. Дали това беше вярно или погрешно - ще покаже времето. Смятаме, че работата с детето в изолирана среда е най-подходящото решение ", сподели още Гешев.

Гешев помоли публицистите да не търсят детето, околните и учителите му, с цел да не докара това до противен краен резултат преди всичко за детето. До разстройване на атентата се стига след 5-6 часа работа на службите за сигурност, съобщи още Гешев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР