Младеж от Добрич, който се завръща след пет години от

...
Младеж от Добрич, който се завръща след пет години от
Коментари Харесай

Мъж изчисти пространството пред блока, съседите извикаха полиция

Младеж от Добрич, който се завръща след пет години от Германия, почисти и окоси градинката край блока, в който живее. За признателност – съседи повикаха полиция. Историята бързо набра известност и хиляди мнения в обществените мрежи, заяви Нова ТВ.

Иван Георгиев се прибира в родния град предходната събота и още на идващия ден се заема да придаде по-приветлив тип на мястото, където живее. На този адрес има 64 жилището.

“Реших да звънна на мой другар, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да почистим боклуците, тъй като не беше приятна панорама. Всеки обича чистотата допускам и ненавижда мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е радикално друго. Искам и ние да бъдем както са хората там”, споделя Иван Георгиев.

Младежите окосяват тревата, която тук-там е над метър и събират 4 чувала с боклуци.

„ Около 14,10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми персонална карта, при което обясниха, че има недоволство поради шума. На мен ми стана както тъжно, по този начин и смешно, тъй като не мисля, че казусът беше толкоз огромен – за десетина минути. Инициативата, която взехме решение да създадем мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, по този начин и за самите преминаващи”, споделя Иван.

Жалбата е подадена от комшия. „ Евала му върша на момчето - никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!”, съобщи Димитър Колев.

„ Адмирации за Иван, тъй като той индивидът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а пристигна и почисти на нашите съседи блока и те на всичкото от горната страна – подадоха тъжба! Това е нещо нечувано за мен, цялостен позор!”, безапелационен е Кристиян Станев.

Самите служители на реда са останали възмутени от повикването.

„ Не го одобриха като естествена постъпка да има недоволство за такова нещо, тъй като въпреки всичко това бяха 4 чиновници, които в този момент можеше да има различен случай, нещо доста по-належащо от забележката за 10 минути нарушение на публичния ред”, съобщи Иван Георгиев.

Иван позволява, че е нарушил нечий следобеден сън, само че не е очаквал сходна реакция.

„ Всеки един е можело дали през прозореца или да пристигна долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно”.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му. „ Не, твърдо – не, никой не се причисли. Беше неделен ден, може би доста от хората ги нямаше. Морето е наоколо – кой на море, кой по села. А, за индивида, който се е обадил мога само да кажа: да е жив и здрав и идващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне.”, споделя Иван.

Съседи декларират подготвеност да се включват за в бъдеще в самодейностите на Иван, без да подозираме, че той към този момент е обмислил нова – само че този път с преднамерено обществено обявяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР