Младеж на 17 години е задържан и се намира в

...
Младеж на 17 години е задържан и се намира в
Коментари Харесай

17-годишен е подготвял атентан в Австрия, арестуван е

Младеж на 17 години е арестуван и се намира в прелиминарен арест откакто съобщил в чат група съответните си проекти за атентат във Виена. При обиск в дома му са иззети шаблони на логото на „ Ислямска страна “, военен нож и разнообразни електронни носители с данни. Австрийската радио-телевизионна компания, представена от Българска телеграфна агенция, оповестява, че младият ислямист е проследен от Службата за отбрана на конституцията.

„ Лесното радикализиране в интернет е причина евентуалните причинители да стават все по-млади и макар нежната си възраст да не се плашат от атентати “, счита генералният шеф за социална сигурност Франц Руф.

Този случай демонстрира за следващ път съответна заплаха, произлизаща от ислямисткия екстремизъм, изясни в известие за медиите генералният шеф за социална сигурност Франц Руф.
„ Лесното радикализиране в интернет е причина евентуалните причинители да стават все по-млади и макар нежната си възраст да не се плашат от атентати “, сподели още Руф.

Данните на Министерството на вътрешните работи демонстрират, че австриецът е разгласил и своя фотография, облечен в униформа, държащ нож в едната си ръка, а другата ръка, вдигнал в привет на „ Ислямска страна “.

Заради подозрения за участие в терористична организация, прокуратурата е наредила обиск на дома и неотложно задържане на обвинения.

Допуска се, че младежът се е радикализирал в интернет. В чат-групата той е уверил другите членове, че е подготвен да извърши атентат. По-късно обаче е съобщил, че се отхвърля от проектите си.

При разпита младежът се е посочил като надълбоко набожен и е декларирал, че е бил подготвен да почине в планувания атентат. Вдъхновение почерпил от атентаторите от Виена, Берлин и Франция, предава “24 часа ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР