Младата звезда на Световния супербайк шампионат (WSBK), Михаел ван дер

...
Младата звезда на Световния супербайк шампионат (WSBK), Михаел ван дер
Коментари Харесай

Звезда от Световния супербайк сменя отбора за 2021

Младата звезда на Световния супербайк шампионат (WSBK), Михаел ван дер Марк, ще премине в тима на BMW за началото на сезон 2021. Новината идва единствено няколко дни откакто ван дер Марк разгласи своята разлъка с тима на Yamaha в края на тази година. Точната дълготрайност на съглашението сред BMW и нидерландецът не бе оповестена, само че с нея, ван дер Марк става петия водач в Супербайк, който си подсигурява място за 2021 година. До този миг това направиха заводските водачи на Kawasaki – Джонатан Рей и Алекс Лолс, звездата на Ducati – Скот Рединг и сегашния съотборник на ван дер Марк – Топрак Разгатьоглу.

NEWS: BMW Motorrad WorldSBK Team will race with @mickeyvdmark in 2021.

https://t.co/Lwl4YtrXlq#WorldSBK pic.twitter.com/E4cQdeTMmD— BMW Motorrad WorldSBK Team (@SMRWorldSBK) July 2, 2020

„ Имаме удоволствието да приветстваме Михаел в BMW. Той има огромен опит и е един от най-младите и надарени водачи в WSBK. Неговото привличане акцентира нашето предпочитание да се борим за триумфи. Ще дадем на Михаел всеки късмет за реализиране на тези цели “, разяснява шефът на немския отбор, Шон Муир.

В своята кариера в WSBK, ван дер Марк има 1 пол позиция, 2 най-бързи обиколки, 3 победи и общо 29 подиума в 140 старта. Освен триумфите си в WSBK, нидерландецът има и купа от Световния суперспорт шампионат (WSSP) през 2014 година, както и два триумфа в „ 8-те часа на Сузука “ с Yamaha през 2017 и 2018.

В класирането при водачите след първия кръг за 2020 година, ван дер Марк заема петата позиция с актив от 31 точки, като изостава с 20 от водача Алекс Лолс.

Сезон 2020 в WSBK ще се възобнови на испанската писта „ Херес “ в първия уикенд на август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР