Младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе пренаписа историята на клуба,

...
Младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе пренаписа историята на клуба,
Коментари Харесай

ПСЖ пречупи Нант в историческа вечер за Мбапе

Младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе пренаписа историята на клуба, ставайки голмайстор №1 за всички времена, откакто се разписа във вратата на Нант при триумфа с 4:2 на парижани в среща от 26-ия кръг на Лига 1.

Попадението бе под №201 за Мбапе с екипа на ПСЖ, с което той еднолично се трансформира във футболиста с най-вече голове за френския отбор. До момента 24-годишният френски национал делеше първата позиция с Единсон Кавани, който завърши кариерата си при парижани с тъкмо 200 попадения.

Историческият гол на Килиан Мбапе падна в добавеното време на дуела, като нападателят се възползва от асистенция на Тимоти Пембеле и след отлично превръщане прати топката във вратата на Нант за крайното 4:2.

Преди това пък домакините от ПСЖ бяха почнали доста мощно дуела и в 17-та минута към този момент водеха с 2:0 след попадение на Лионел Меси и автогол на Жауен Хаджам.

" Канарчетата " обаче дадоха отговор до почивката посредством Людовик Блас, който беше прецизен за 2:1 в 31-та минута и Инятиус Ганаго, който изравни резултата седем минути по-късно.

След тъкмо час игра Данило възвърне преднината на домакините, засичайки с глава центриране на Мбапе, който малко по-късно оформи и крайното 4:2.

В класирането ПСЖ остава отпред с 63 точки, до момента в който Нант се намира на 13-то място с актив от 28 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР