Младата звезда на българския волейбол и син на Владимир Николов

...
Младата звезда на българския волейбол и син на Владимир Николов
Коментари Харесай

Пламен Константинов повика 16-годишен разпределител за олимпийската квалификация

Младата звезда на българския волейбол и наследник на Владимир Николов – Симеон, получи първа повиквателна за мъжкия народен тим. Разпределителят, който играе за столичния „ Левски “, е едвам на 16 години, само че може да направи дебют при мъжете в олимпийската подготовка за Игрите в Париж 2024. Надпреварата ще се организира в Сиян, Китай Китай (30 септември-8 октомври).

Симеон Николов бе извикан на мястото на Георги Братоев, който преди броени дни разгласи, че поставя завършек на присъединяване си в националния тим. Николов пък това лято влезе в селекциите на други два национални тима – до 19 години и до 21 години. Сега при мъжете той ще се събере още веднъж с по-големия си брат – Александър.

 Снимка: volleyballworld.com

Промените на Пламен Константинов в съпоставяне със състава за ЕвроВолей 2023 са общо три. Освен Братоев, отпадат други двама опитни играчи – Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. На тяхно място са извикани Мартин Божилов като либеро и Стефан Чавдаров на поста централен блокировач.

 Снимка: Cev.eu

Братоев и Салпаров се завърнаха това лято в националния, с цел да оказват помощ с опита си. Те взеха присъединяване в Лигата на нациите и Европейското състезание, на което страната ни бе съдомакин. След осминафинала на България против олимпийския първенец Франция, изгубен с 0:3, двамата се сбогуваха с почитателите във Варна.

Състав на България за олимпийската подготовка в Китай: Разпределител: Георги Сеганов, Симеон Николов Диагонал: Цветан Соколов Посрещач: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Мартин Атанасов, Николай Пенчев Централен блокировач: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров Либеро: Мартин Божилов, Симеон Добрев

Константинов даде четири дни отмора на тима след ЕвроВолей 2023. Тимът се събира още веднъж в сряда (13 септември) в столичната зала „ Христо Ботев “. България е в Група С, която ще се организира в Китай. “Трикольорите ” ще играят седем мача, като противници са ни Китай (30.09), Полша (01.10), Аржентина (03.10), Холандия (04.10), Канада (06.10), Мексико (07.10), Белгия (08.10). Квоти взимат приключилите на първите две места.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР