Младата волейболистка Симона Иванова е един от талантите, които попаднаха

...
Младата волейболистка Симона Иванова е един от талантите, които попаднаха
Коментари Харесай

Симона Иванова: Името на баща ми носи големи очаквания, бих дала всичко, за да съм в националния отбор

Младата волейболистка Симона Иванова е един от гениите, които попаднаха в разширения състав на националния тим за дами под 17 години за идните европейски квалификации, на които България ще бъде хазаин от на следващия ден до неделя (21-23 април).

В столичната зала " Христо Ботев " младите " лъвици " ще имат за противници отборите на Кипър, Словакия и Германия, а всичките дуели на отбора ни са с начало 19.00 часа.

Ден преди старта на квалификациите Симона Иванова застана пред камерите, с цел да показа какво е чувството да бъдеш щерка на легендата на мъжкия народен тим Евгени Иванов-Пушката и дали фактът, че носи тази фамилия усилва и напрежението върху нея.

" Наистина има малко напрежение, когато носиш такова име и знаеш, че има огромни упования към теб, само че за мен е извънредно огромно наслаждение да играя за българския народен тим. Бих дала всичко, с цел да съм тук и просто да покажем всичко допустимо, че България има бъдеще в този спорт ", стартира Иванова.

" Баща ми постоянно е до мен и каквото и да го запитвам, постоянно ми дава препоръки. Всякакви дребни неща, с които да си подобря играта. Понеже играем на еднакъв пост, постоянно ми дава препоръки за блокадата, в случай че имам проблеми с офанзивата, постоянно е до мен и се пробва да ми оказва помощ за всичко ", разкрива още младата волейболистка.

По сходство на именития си татко Иванова играе на поста център, а самата тя споделя, че получава доста помощ от татко си и споделя още, че е наследила от него целия му хъс за играта и готовността му да се бори за всяка една топка.

" В първия си клуб не играех като център, само че откакто започнах да играя на малко по-сериозно равнище, взеха решение да продължа пътя на татко ми и аз да съм центърът. Но не скърбя, тъй като ми харесва този пост. Благодарна съм, тъй като татко ми може да ми помогне доста по този начин. Аз обичам той да е до мен и като го видя в публиката, да видя, че ми се усмихва и е до мен, и ме поддържа във всяка една обстановка – греша или не греша, върша точки... Той постоянно е до мен и ми оказва помощ единствено с наличието си ", съобщи младата волейболистка.

" Като цяло аз съм му наследила характера, само че с целия му хъс за игра и това, че се бори с цел да има всяка топка и да направи всяка топка, с цялото му предпочитание и всичко, просто ме въодушевява и аз желая да съм като него ", приключи Симона Иванова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР