Младата талантлива цигуларка Зорница Иларионова получи още три награди и

...
Младата талантлива цигуларка Зорница Иларионова получи още три награди и
Коментари Харесай

Цигуларката Зорница Иларионова с още три престижни награди

Младата надарена цигуларка Зорница Иларионова получи още три награди и продължава да популяризира страната ни със своя гений. Тя взе втора премия в категорията на експертите (при неприсъдена първа) на първия интернационален конкурс на името на популярната пианистка Клара Шуман в Белгия. Надпреварата се организира онлайн в края на декември м.г., научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен управител.

Конкурсът беше за всички принадлежности с извънредно авторитетно 12-членно жури, включващо именити музиканти от Берлинската и Виенската филхармония, от Съединени американски щати, Италия, Хонконг, Сингапур, Англия и Германия. " Какъв вълнуващ актьор! С огромно наслаждение слушахме нейното осъществяване. Притежава цялостното притежаване и майсторство над цигулката. Въображението и способността на Зорница да води слушателя по разнообразни пътища е забележителна. Пред нея има доста ярко бъдеще. Да продължава прелестния си метод на работа ", гласят отзивите на част от журито.

Изминалата година беше извънредно сполучлива за надарената цигуларка. Освен поредицата от летни концерти " SymphoNY Way " дружно с именития артист Васил Петров и Врачанската филхармония, където Зорница е специфичен посетител солист, тя концертира в Дубай дружно с Калинградския симфоничен оркестър. А в края на лятото Зорница Иларионова стана лауреат на още един влиятелен интернационален конкурс на името на забележителния цигулар Рудолф Кройцер в Лиеж, Белгия. Преди дни ансамбълът на 2019 година Зорница Иларионова и Мартина Табакова получи поредна влиятелна първа премия от интернационалния конкурс " Music Prospect " в Москва, Русия.

В момента Зорница Иларионова приготвя нов план с изключителните пианисти Георги Черкин и Иван Янъков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР