Младата суданка, 19-годишната Нура Хюсеин, бе осъдена на смърт чрез

...
Младата суданка, 19-годишната Нура Хюсеин, бе осъдена на смърт чрез
Коментари Харесай

Млада жена бе насилвана от мъжа си, докато роднините му я държали. Уби го на другия ден и...

Младата суданка, 19-годишната Нура Хюсеин, бе наказана на гибел посредством обесване поради убийството на брачна половинка си, за който твърди, че я изнасилвал благодарение на свои родственици, твърди един от юристите й пред локални медии.
 

" Нура Хюсеин преди три години била принудена на този брак от своите родители, само че избягала от брачна половинка си, отказвайки да остане с него, " споделя Ахмед Себаир. Според него, брачният партньор я отвлякъл назад с роднините си, а те я държали, до момента в който я изнасилвал.

Когато двамата останали сами на идващия ден, той се опитал наново да я изнасили, само че тя съумяла да докопа нож, с който го наръгала до гибел. Това се случило на 3 май предходната година и от този момент дамата е в затвор.



Судан не не разрешава брак с деца, нито планува наказване за обезчестяване на сватбен сътрудник.

Нура се снабди с доста поддръжници, които и стачкуваха пред съда в Омдурман, вторият по величина град в Судан.

Случаят притегли вниманието и на доста хора по целия свят, които са създали страница в интернет с името " Справедливост за Нура ".

Според присъстващи на процеса, момичето било изоставено от своето семейство, никой не участвал в съда, даже и при прочитане на присъдата тя била сама.

Суданската полиция пък употребила мощ против протестиращите срещу смъртното наказване пред правосъдната палата.

В Судан от доста години ръководи властническият президент Омар ал-Башир, който е упрекван за закононарушения срещу човечеството по време на спора в Дафур.

Превод: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР