Младата стартираща компания North представи смарт очилата Focals, които не

...
Младата стартираща компания North представи смарт очилата Focals, които не
Коментари Харесай

Стартъпът North представи смарт очилата Focals, управлявани чрез пръстен-джойстик

Младата започваща компания North показа смарт очилата Focals, които не се ръководят посредством жестове или гласови команди, а посредством пръстен-джойстик, подложен на пръста на притежателя.
Главните проблеми за производителите на смарт очила е по какъв начин да ги създадат оптимално комфортни за всекидневно прилагане, по какъв начин да наподобяват на елементарни очила и по какъв начин да се опрости ръководството на устройството.

Компанията North предлага свое доста елегантно решение. Смарт очилата Focals доста наподобяват на елементарни очила, само че имат по-широки рамки. В едната рамка на електронните очила е вграден дребен проектор. Прожектираните от него изображения се отразяват от стъклата на очилата и попадат в ретината на окото, като по този метод се основава доста добър холограмен резултат. Управлението на вградения навигатор и приемането на известия и поща се ръководят благодарение на дребния пръстен-джойстик, който е включен в комплекта. Устройството е съвместимо с операционните системи Android и iOS.

Според производителя, очилата Focals могат да работят един ден в самостоятелен режим Зареждането се реализира от фирмен калъф с вградена батерия.

Предварителните продажби на смарт очилата North Focals стартират в края на тази година. Комплектът очила плюс пръстен-джойстик се продава при цена $999 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР