Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг бе обявена за Личност на

...
Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг бе обявена за Личност на
Коментари Харесай

Грета Тунберг е Личност на годината на списание Тайм

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг бе оповестена за " Личност на 2019 година " от сп. " Тайм ", заяви американската обява, която постави на корицата си фотография на Тунберг, съпроводена от надписа " Властта на младостта ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Няма съответни критерии за оповестяването на това звание. Смята се, че то се дава на човек, който през миналата година е имал най-голямо публично въздействие, било то позитивно или негативно, отбелязва ТАСС.

Шестнайсетгодишната Грета Тунберг се трансформира в източник на ентусиазъм в международната битка против световното стопляне, привличайки милиони души в поддръжка на тази идея. Тя беше измежду номинираните за Нобелова премия за мир, само че не я получи, отбелязва Агенция Франс Прес.

Миналата година   " Тайм " разгласи за персона на годината публицистите - „ Пазители на истината “. Сред тях бяха убитият в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул Джамал Хашоги, катко и задържаната филипинска журналистка Мария Реса, двамата мианмански кореспонденти на организация Ройтерс Ва Лоне и Куав Сое О, които са в пандиза в Мианма, както и работещите в американския вестник " Капитал газет ", чиято редакция бе нападната на 28 юни в Анаполис, щата Мериленд и бяха убити петима души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР