Младата принцеса и принц Филип прекарват в резиденцията първите години

...
Младата принцеса и принц Филип прекарват в резиденцията първите години
Коментари Харесай

Малтийската вила на кралица Елизабет става музей

Младата принцеса и принц Филип прекарват в резиденцията първите години от брака си, които били най-щастливите

Къщата в Малта, където младоженката принцеса Елизабет и принц Филип са прекарали първите години от брака си, е напът да бъде избавена от съсипия. Сега по нея се организират солидни поправки, оценени на 9 милиона лири, преди да бъде отворена за обществеността като музей, споделя уеб сайтът tatler.com.

Вила Гуардамангия е единствената резиденция на кралското семейство отвън Англия. Но също по този начин и един от първите брачни домове за кралската двойка. Навремето принцеса Елизабет и брачният партньор й принц Филип съумели да живеят релативно " обикновено " като брачен партньор и брачна половинка на това място. Според самата кралица времето, прекарано в тази вила, е било най-щастливото в живота й, това била вила на любовта.

Двойката живее в малтийската столица в продължение на две години, сред 1949 и 1951 година Имотът в действителност е добит през 1929 година от граф Маунтбатън от Бирма, чичо на принц Филип. Той е бил хазаин на младата двойка, преди да им я предложи като дом. Разкошната вила от варовик води началото си от 18. век и е развита във тип на летен замък. Разполага с шест спални, хол, столова, кухня, три бани и два гаража. Животът им там е бил освободен от натиска на кралския протокол, а принцесата всекидневно се разхождала из калдъръмените улици в Морис Минор. В това време брачният партньор й работел интензивно във флота.

След гибелта на татко й Джордж VI през 1952 година Елизабет е коронована за кралица на Англия и животът в Малта остава зад тях.

Днес вилата е порутена. „ Трябваше да подпираме фасадата, тъй като тук-там заплашваше да се срути. Ще се наложи да сменим някои стени. Има много работа по постройката, която се разпада през последните няколко десетилетия. Изчисляваме, че реконструкцията й ще коства някъде сред 5 и 10 милиона евро и бих споделил, че ще бъде по-близо до по-високата цифра ", твърди Кенет Гамбин от Heritage Malta.

Планираният план за възобновяване на вилата е напът да се случи, Малтийското държавно управление го следи от близко, откакто закупи парцела предишното лято. Бившата кралска резиденция ще бъде превърната в музей, който ще изследва връзката на Англия с Малта, придобила самостоятелност през 1964 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР