Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021

...
Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021
Коментари Харесай

Израел изпраща Еден Алене с песента „Set Me Free” на Евровизия 2021 в Ротердам

Младата певица Еден Алене ще показа Израел на Евровизия 2021 с песента „ Set Me Free ". Тя е един от артистите, които трябваше да вземат участие в анулираното издание на състезанието през 2020 година, само че получи втори късмет и през месец май 2021 година ще се качи на сцената в Ротердам. Там Еден ще показа родината си пред 200 милиона фенове. Певицата е част от общността на евреите от етиопски генезис в Израел.

Музикалното видео на " Set Me Free ":



Еден завоюва правото да показва Израел на състезанието през 2020 година след успеха си в седмия сезон на риалитито „ Rising Star ". Това не е първата ѝ победа в телевизионно шоу. През 2017 тя печели втория сезон на Х Фактор в Израел. Песента ѝ за Евровизия 2020 " Feker Libi " беше един от фаворите на почитателите на състезанието, дружно с песента на България „ Tears Getting Sober " в осъществяване на Виктория.
През ноември предходната година уредниците на състезанието оповестиха, че 41 страни ще вземат присъединяване в Евровизия 2021. Събитието ще се организира на 18, 20 и 22 май в Ротердам, а трите конкурсни вечери ще бъде излъчени онлайн по Българска национална телевизия 1 от 22 часа. България ще вземе присъединяване във втория полуфинал на 20 май.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални малките екрани на Нидерландия оповестиха 4 вероятни сюжета, посредством които подсигуряват провеждането на състезанието през 2021. При влошена епидемиологична конюнктура, уредниците възнамеряват осъществяване на състезанието посредством въвеждане на специфични ограничения, измежду които - обществена отдалеченост в залата, както и отдалечени осъществявания онлайн от особено построени студиа. Окончателният избор за провеждането на състезанието следва да бъде разгласен през февруари.
България ще бъде показана от Виктория, а песента ѝ за Ротердам се чака да бъде доказана през месец март. Българското присъединяване на Евровизия 2021 се осъществя като публично-частно партньорство сред Българска национална телевизия и Ligna Group, а общоприет спонсор е iCard.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР