Младата перла на Барселона Ламин Ямал разби куп рекорди с

...
Младата перла на Барселона Ламин Ямал разби куп рекорди с
Коментари Харесай

Ямин Ламал разби куп рекорди за Испания

Младата перла на Барселона Ламин Ямал разруши куп върхове с дебюта си за националния тим на Испания. 16-годишният футболист усъвършенства два върха на Пабло Гави и стана третият най-млад дебютант в международния футбол изобщо.

След като влезе наложително в 44-ата минута на дуела против Грузия, извоюван от Испания със 7:1, Ламин Ямал стана най-младият дебютант за „ ла роха “. Младият футболист дебютира на възраст от 16 години и 57 дни, подобрявайки върха на Пабло Гави, който игра за пръв за Испания, когато бе на 17 години 62 дни.
 
Ламин Ямал стана и третият най-млад дебютант в историята на представителните национални тимове. Пред него са единствено Сам Джонстън, който дебютира за Северна Ирландия на възраст от 15 години и 160 дни през далечната 1882 година, както и унгарецът Йозеф Хорват, който дебютира за „ маджарите “ на възраст от 16 години и 12 дни през 1906 година.

Ламин Ямал също така стана и най-младият голмайстор в историята на испанския народен тим по футбол, откакто вкара седмия гол за Испания против Грузия в 74-ата минута, когато му асистира различен надарен национал – Нико Уилямс.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР