Младата надежда на кръга от пловдивското село Ягодово - Захари

...
Младата надежда на кръга от пловдивското село Ягодово - Захари
Коментари Харесай

Човекът на Георги Гергов - Захари Христов ще отпадне за зам.-министър на регионалното развитие

Младата вяра на кръга от пловдивското село Ягодово - Захари Христов, който беше заместник-министър на районното развиване в предходното служебно държавно управление на президента Румен Радев, се сбогува с възможностите си още веднъж да заеме поста, научи Скандал. Миналата година Христов беше отхвърлен като заместник-министър от някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, който тогава не даде обществено пояснение за решението си. Тогава кръгът, който стартира Христов настойчиво се опитваше да го наложи за титуляр на поста районен министър на мястото на известната към оня миг министърка Виолета Комитова, само че в последна сметка не съумя. Христов, който отговаряше за тол системата, не се запомни с нищо значително.
Според източници от Министерски съвет, повода Захари Христов да се сбогува с поста си на заместник-министър по време на второто служебно държавно управление на Янев, са сигнали от строителни компании за съмнителни практики. Твърди се, че той се опитвал да ходатайства за осъществяване на заплащания към съответни компании за сметка на останалите. Комисионната за услугата е била 10%, а срещите с представители на компаниите са се състояли точно в родното му село Ягодово, което пък стана известно в общественото пространство с това, че там къща има Георги Гергов, някогашен водач на Българска социалистическа партия Пловдив и притежател на Пловдивския панаир.
За пловдивчани е социална загадка, че Гергов постоянно събирал там на дискретни срещи непримирими врагове. В Пловдив се носят упорити клюки, че такава намира се състояла преди повече от година сред Бойко Борисов и Слави Трифонов, който посредством Има Такъв Народ непрестанно громи пред обществото водача на ГЕРБ. Самият Гергов преди години даже обществено се разгласи за коалиция ГЕРБ-БСП. За него се приказва също по този начин, че е в топли връзки с Николай Копринков, консултант на президента по вътрешната политика.
Покрай съставянето на четвъртото служебно държавно управление на Радев с министър председател Гълъб Донев, името на Захари Христов още веднъж стартира да се загатва в коридорите на президентството. До края на предходната седмица неговото място е било несъмнено в Министерството на районното развиване, като за него е ходатайствал персонално Копринков, описват източниците ни ни в президентството. Христов се хвалел, че скоро още веднъж ще се завърне като част от служебното държавно управление най-вероятно като заместник-министър. Въпреки, че не може да се похвали със солидно обучение нито с богата биография и опит. В последна сметка, обаче, името му отпаднало поради опасения, че възможното му присъединяване може да провокира скандал, който да рефлектира върху новото служебно държавно управление и президента Радев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР