Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев получи първа повиквателна

...
Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев получи първа повиквателна
Коментари Харесай

Адриан Андреев получи първа повиквателна за купа "Дейвис"

Младата вяра на българския тенис Адриан Андреев получи първа повиквателна в националния тим. 16-годишният играч е един от четиримата избраници на капитана Тодор Енев за идните дуели в купа " Дейвис ".

През февруари Андреев влезе в историята като първия тенисист, роден през третото хилядолетие, който играе в съществена фаза на съревнование от международния тур на АТП. Това се случи в тенис шампионата в София, в който тинейджърът се включи с " уайлд кард ".

Другите трима в състава за купа " Дейвис " са Димитър Кузманов, Александър Лазов и Васил Младенов. Кузманов и Лазов са най-предно класираните българи след Григор Димитров, като заемат надлежно 326-о и 461-о място. Младенов е №1073, като на него се разчита за мачовете на двойки.

България се намира в най-слабата дивизия на купа " Дейвис " в зона " Европа " - Трета група. В нея се състезават 16 тима, разграничени в два шампионата. Домакин на първия е Пловдив, а на втория - черногорският град Улцин. Само спечелилите от двата шампионата ще завоюват промоция за горната дивизия - Втора група на евро-африканската зона.

Българският тим ще се бори за промоция с Албания, Андора, Кипър, Исландия, Македония, Монако и Сан Марино. Осемте тима ще бъдат разграничени в две групи, а спечелилите от тях ще продължат към финалния плейоф.

Турнирът в България ще се организира от 4 до 7 април на алените кортове на тенис клуб " Локомотив " в Пловдив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР