Младата надежда на българския бокс Ясен Радев се класира за

...
Младата надежда на българския бокс Ясен Радев се класира за
Коментари Харесай

Ясен Радев продължава към четвъртфиналите на Купа Странджа

Младата вяра на българския бокс Ясен Радев се класира за четвъртфиналите на интернационалния шампионат за Купа Странджа. Националът ни се поздрави с безапелационна победа в първия си мач на 74-ото издание на най-старата боксова конкуренция в Европа.

В категория до 54 кг той съкруши с 5:0 съдийски гласа Емануел Шемеза от Австралия. Двубоят мина при надмощието на Радев, който на 23-ти февруари ще се изправи против Томазо Скиака от Италия за място на полуфинал и най-малко бронзов орден.

Снимка: БФ Бокс

По-рано денем Кирил Русинов реализира зрелищна победа в първия си мач. В категория до 63.5 кг той се наложи над коравия ирландец Дийн Кланси. Националът ни стигна до триумф с 3:2 гласа в зала „ София “, като стартира доста окуражен мача и взе превес след първите два рунда, след което позволи известно разпределяне, без това да му коства успеха. В сряда българинът ще срещне Макс Маклъри от Австралия за място на четвъртфиналите.

Другият ни представител в категорията – Красимир Джуров, отстъпи в равностойна среща на алжиреца Айт Джугурта. Националът ни стартира по-уверено, като двамата си поделиха първия и втория рунд. В третия Джуров опита да убеди с представянето си, само че съдиите решиха, че това не е било задоволително и дадоха победа на Джугурта с 4:1.

Останалите четирима българи във вечерната сесия позволиха провали. В категория до 67 кг Росен Марков загуби с 0:5 гласа от индиеца Акаш, а Пламен Янков отстъпи с 1:4 на представителя на Казахстан Темирхан Тезек. Николай Дишков (80 кг) бе надигран с 0:5 от арменеца Хамбардзум Хакобян, до момента в който Кристиян Димитров (86) загуби в страхотна борба с 2:3 от Шохжакон Абдулаев (Узбекистан).

Снимка: БФ Бокс

В сряда ни чакат още 7 дуела с българско присъединяване.

Носителят на Купа Странджа за предходната година Радослав Росенов (60 кг) ще стартира отбраната на трофея против Фред Зива от Австралия. Кирил Русинов (63.5) ще изиграе втория си дуел, а негов противник е различен австралиец – Макс Маклъри. При 75-килограмовите Уилиам Чолов ще боксира с Вахтан Харутюнян (Армения), а Рами Киуан среща Сумит (Индия). При най-тежките (+92 кг) Йордан Морехон ще се изправи против Мохамад Абдулаев (Азербайджан).

Световната и европейска шампионка Станимира Петрова (54) също стартира през днешния ден присъединяване си на Странджа. Трикратната носителка на трофея ще мери сили с бразилката Татяна Чагаш, а Аслъхан Мехмедова (60) ще боксира с Ана Джени (Швейцария).

Купа Странджа се предава директно по b1b.box. Билети за шампионата могат да се закупят както от входа на зала „ София “, по този начин и в мрежата на URBO. Цените за обособените дни варират от 20 до 30 лв.. Желаещите могат да закупят входен ваучър и за всички дни, който е на цена 95 лв..

Деца и възпитаници ще влизат гратис.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР