Младата майка Зоуи Релф, от Англия разкри пред целия свят

...
Младата майка Зоуи Релф, от Англия разкри пред целия свят
Коментари Харесай

Куче излекува умиращо дете

Младата майка Зоуи Релф, от Англия разкри пред целия свят по какъв метод синът ѝ, който не едвам на 3 години, до момента в който се намирал в интензивно отделение на местна болница след мозъчна интервенция, е изцерен с помощта на домашния си любим на име Лео. Случаят е разказан пред The Mirror.

Здравето на момчето Оскар Хаскел, което се появило на операционната маса заради рядко заболяване на мозъка – изострен дисеминиран енцефаломиелит, се утежняваше всеки ден. Той последователно преставал да реагира на външни тласъци. Лекарите предизвестили майка му, че тя би трябвало да бъде готова за най-лошото.

Лекарите предложили на майката различен метод за лекуване на умиращия й наследник с терапия с домашни любимци и вкарали в стаята голдън ретривър на име Лео. По съвет на лекарите дамата почнала да беседва с детето и му дала обещание, че в случай че се възвърне, ще му вземат кученце. Щом кучето сложило лапата си на ръката на Оскар, ускореният пулс на момчето се върнал към естествените стойности.

„ Беше ужасно. Лекарите викаха, това беше просто знамение. Лицето му беше обездвижено, той въобще не помръдваше. И внезапно се усмихна – спомня си Релф. Изминаха четири години от този момент и положението на Оскар единствено се усъвършенства. Майка му реши да показа историята тъкмо в този момент.

По-рано беше обявено, че гражданин на Австралия претърпял клинична гибел, траяла 90 минути, след което сърцето му още веднъж стартира да бие. Обикновено след толкоз дълга клинична гибел човешкото тяло не може да се възвърне изцяло, само че при пациента не са открити нито душевен, нито физически отклонения.

Инфо:зажената.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР