Младата климатична активистка Грета Тунберг се извини, задето казала, че

...
Младата климатична активистка Грета Тунберг се извини, задето казала, че
Коментари Харесай

Грета Тунберг се извини за коментар за политиците, изтълкуван като призив към насилие

Младата климатична активистка Грета Тунберг се извини, задето споделила, че политиците би трябвало да бъдат " изправени до стената ", откакто я укориха, че думите й приканват към принуждение, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

16-годишната шведска ученичка употребява израза в тирада пред млади деятели в италианския град Торино в петък. По-късно Тунберг съобщи, че е превела безусловно израза от шведски, а в Швеция изразът значи да поставиш някого натясно с сложни въпроси. Някои десни гласове в обществените медии обаче интерпретираха думите й като апел за насилиие против политици.

" Така става, когато импровизираш речи на различен език, само че несъмнено, аз се оправдавам, в случай че някой е схванал това неправилно ", написа Тунберг в Туитър през днешния ден.

Пред младежите в Торино тя съобщи, че международните водачи се пробват да избягат от отговорностите си в битката с климатичните промени.

" Трябва да се погрижим да не съумеят да го създадат. Ще се погрижим да ги надигнем до стената и да ги принудим да си свършат работата и да защитят нашето бъдеще ", сподели тя.

В туит през вчерашния ден Тунберг изясни, че тя и младежкото придвижване, което е въодушевила, са срещу всяка форма на принуждение.

" Това се подразбира от единствено себе си, само че аз въпреки всичко ще го кажа ", написа тя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР