Младата френска звезда в баскетбола Виктор Уембаняма обяви, че ще

...
Младата френска звезда в баскетбола Виктор Уембаняма обяви, че ще
Коментари Харесай

Виктор Уембаняма обяви, че ще играе за Франция на ЛОИ Париж 2024

Младата френска звезда в баскетбола Виктор Уембаняма разгласи, че ще бъде в състава на " петлите " следващата година и ще взе участие на Летните олимпийски игри в Париж.

16-годишният играч, който единствено преди няколко месеца бе определен под №1 в Драфта на НБА и подписа със Сан Антонио Спърс, не можа да помогне на своята страна по време на приключилото неотдавна международно състезание, само че пред френски медии увери, че ще бъде на линия за Олимпиадата следващата година.

" Би било ужасно да се представим добре на Олимпиадата. Аз ще съм на линия за Игрите и нямаме друга цел с изключение на златото ", съобщи Уембаняма.

" Световното състезание бе доста разочароващо. Но нямам право да осъждам никого, защото не бях там ", добави 224-сантиметровият баскетболист.

Без Виктор Уембаняма в редиците олимпийският вицешампион от Игрите в Токио 2020 Франция отпадна още в груповата фаза на международното състезание по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините и в последна сметка приключи на 17-о място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР