Младата българска тенис звезда Александър Донски проведе открита тренировка с

...
Младата българска тенис звезда Александър Донски проведе открита тренировка с
Коментари Харесай

Александър Донски игра с деца по време на DIEMA XTRA Sofia Open 2018

Младата българска тенис звезда Александър Донски организира открита подготовка с деца по време на DIEMA XTRA Sofia Open 2018. За самия него беше извънредно скъп опит да се включи за първи път в главната скица на шампионат от сериите АТП. Александър завоюва това право, ставайки първенец на България на закрито. В четвъртък заран той съобщи страстта и на по-малки български деца, тръгнали да преследват своите спортни фантазии.

Чудесни изяви, капацитет, само че загуба за надарения Донски

Донски е роден на 1 август 1998 година във Филадлфия, защото майка му отпътува за Съединени американски щати. Израснал е в Канада. През 2016 година обаче взема решение да се прибери и да се състезава за България. В София го връща това, което обича и което желае да го направи съумял пред света – тенисът.

Започва да тренира в Канада, когато е на 5 година На корта го води вуйчо му и Александър се възпламенява по тениса. Той е част от огромно семейство – родителите му имат 5 деца. Александър е вторият максимален. И петимата се занимават със спорт. По-големият му брат Михаил Донски също е избрал тениса, точно с него Александър играе най-често като дребен. Теодор тренира хокей на лед. Най-малките във семейството са брат и сестра близнаци. Виктор също се занимава с хокей на лед, а сестра му Никол тренира футбол.

В момента Александър харесва най-вече Роджър Федерер и Александър Зверев, макар че преди този момент се възхищава на играта на Новак Джокович.

„ Искам да се развия като тенисист, да покажа цялостния си капацитет и да вляза в топ 100 на АТП “, споделя 19-годишният тенисист.

През 2017 година той става първенец на България на закрито. През 2018 година пази купата си при мъжете в зала. Но този път премията е още по-голяма – „ уайлд кард “ за главната скица на шампионата от сериите АТП 250 в София. „ Мотивацията ми беше още по-голяма, борех се още по-здраво поради тази огромна опция. Успях и поради работата с треньора си в Търговска колегия „ Диана “ Ивайло Величков “, добави Александър Донски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР