Младата българска шахматна надежда Нургюл Салимова ще има възможност да

...
Младата българска шахматна надежда Нургюл Салимова ще има възможност да
Коментари Харесай

Шах сензацията Нургюл Салимова заминава за Европейското първенство по шах в Анталия


Младата българска шахматна вяра Нургюл Салимова ще има опция да показа България на Европейския шампионат по шахмат за дами в Анталия сред 10-23 април 2019 година Участието й бе финансирано от ръководителя на Фондация Българска Памет доктор Милен Врабевски, който обезпечи средства за пътуването, престоя и таксите за присъединяване на надарената българка.

Въпреки нежната си възраст Нургюл носи купата „ интернационален занаятчия “ на спорта за дами, като по време на Европейския шампионат се чака 15-годишната шах сензация да покрие норматива за гросмайстор, от който я разделят по-малко от 100 точки, както и да се класира за Световното състезание.

„ За мен е чест и наслаждение, че имам опция да поддържа такова даровито и амбициозно дете. Фондацията ни към този момент над 12 години насърчава развиването на младите български гении, а задачата ни е една – инвестирайки в тях, да ги мотивираме да развият и осъществят капацитета си тук в България, тъй като това е тяхната татковина и тя има потребност от своите надарени младежи. Искаме точно тези даровити младежи да са образец за своите връстници и за това че с доста труд, неизменност, воля и обич към това, което правиш, можеш да постигнеш невероятни триумфи на национално и интернационално ниво “, съобщи доктор Милен Врабевски.

Нургюл Салимова е неповторимо събитие на шахматната сцена. През 2015 година става международен първенец измежду девойки до 12 години, а през 2017 - първенец на България, като слага връх за най-млад първенец измежду дамите в историята на българския шахмат. Спортната ни вяра държи и 1-вото място в международната класация за девойки до 16 години.

Днес Нургюл Салимова отпътува за Прага, където ще взе участие в открит шампионат по шахмат като подготовка за идния Европейски шампионат.

Фондация Българска Памет

Фондация Българска Памет е учредена през 2007 година в социална изгода от доктор Милен Врабевски, бизнесмен, иноватор и човеколюбец. Повече от десетилетие Фондацията инициира и финансира начинания, отдадени на съхраняването и популяризирането на българското културно-историческо завещание, нововъведенията в образованието, реинтеграцията на българската диаспора, академичната и професионална реализация на младите в прогресираща България.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: